Arjen Kynsitaidetta

Arjen Kynsitaidetta

No, tuo kynsiTAIDETTA nyt on hippasen verran liioiteltua, muttamutta… Mielestäni kauniit kynnet tekevät olemuksesta loppuun asti huolitellun näköisen. Rönttö-hetkellä saa paljon anteeksi, jos kynnet ovat kuosissa. Katsoja kun uskoo sinun olevan normaalisti skarpimpi tyyppi, jolla nyt vain sattuu olemaan kassialma-look.

Nuorempana en välittänyt tuon taivaallista kynsistä ja niiden hienouksista. Jos ne kasvoivat liian pitkiksi, iskin niihin hampailla kiinni. Nykyään taas joudun pitämään ne lyhyinä, ihan käytännönsyistä (lapset). On kuitenkin itsensä huijaamista ajatella, että koska kynnet ovat lyhyet, ei niitä tarvitse / voi hoitaa tai laittaa. Lyhyistäkin kynsistä saa kauniit!

Laitetut kynnet saavat hyvälle mielelle, mutta asia ei ole kohdallani noin yksinkertainen. Ensinnäkin olen tajuttoman laiska kynsien suhteen. Viilaus, lakkaus ja se paikallaan oltava kuivatusaika, kun ei saa koskea mihinkään (!) ovat toisinaan liki ylivoimaisia. Sitä paitsi kynsilakat haisevat uskomattoman pahalle. Kesäisin mies passittaa minut pihalle kynsioperaatioille, jottei katku vie tajua koko perheeltä. Ymmärtäähän tuon, sillä en nykyään enää edes pysty menemään kynsistudiolle hemmoteltavaksi, koska pari tuntia siellä saa nupin sekaisin.

Yritän siis itse saada jotain aikaiseksi, mutta vain kerran viikossa. Sen useammin en itseäni kiusaa, siitäkin huolimatta että onnistun aina tökkäämään kynnen päällä jotenkin niin, että lakka lähtee lohkeilemaan pois. Olen myös käsidesien suurkuluttaja ja nehän vasta rasittavatkin lakkaa. Tämä saa tietysti aikaan sen, että jo viikon puolivälin jälkeen kynnet ovat kyseenalaisen näköiset ja joudun puhdistamaan ne (jos saan aikaiseksi…).

Ei voi mitään, nautitaan niin kauan kuin voi! Tässä tämän viikon aikaansaannokseni. Lakan väri on tämänhetkinen arkilempparini rauhallisuutensa vuoksi.

Saatat pitää myös

4 kommenttia

  1. On olemassa myös lähes hajuttomia kynsilakkoja esim. Logona ja Sun Coat. Ne eivät ole ehkä yhtä kestäviä, mutta kokeilemisen arvoisia.

    1. Tämä on hyvä tieto..! Olen käynyt apteekissa kyselemässä hajusteettomia kynsilakkoja, mutta ainakin ko. putiikissa vain pyörittelivät päitään. Jostain luonnonkosmetiikkaan suuntautuneesta nettikaupastako näitä löytyy?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *