DateNate: Farang ja Maistelumenu

Olimme viime kesänä (?) miehen kanssa ravintola Gaijinissa. Maistelumenu oli mielettömän hyvä ja siihen suositellut juomat täydensivät kokemusta. Heti paikanpäällä päätimme, että joku kerta menemme saman tyyliseen (toivottavasti kuitenkin hiukan erilaiseen) ravintola Farangiin.

Sanoista tekoihin (näin 8 kuukautta myöhemmin) – perjantaina isovanhemmat tulivat meille lastenvahdeiksi, joten pääsimme livahtaman illanviettoon kahdestaan. Ilta alkoi ihan huipusti heti alkuunsa, kun mies oli järjestänyt yllätyksen. Hän oli pistänyt korvan taakse haikailuni yhdestä tietysti Michael Korsin laukusta. Nyt se mies-kulta oli mennyt ostamaan sen! Aivan mieletön yllätys (minua ei yleensä onnistuta yllättämään) ja upea laukku. Ihanaa! Kaikki lapsosetkin ihastuivat laukkuun, isoimmat ymmärsivät ihailla (isä kuulemma ansaitsee nyt palkinnon tästä teosta) ja pienin latasi laukkuun omia lelujaan. Onneksi bongasin lelut ennen lähtöä, olisi muutoin ollut hiukan yllätystä ravintolassa!

Ensin ajattelimme mennä bussilla Kamppiin (pakkohan sitä on käyttää nyt vielä, kun sellainen on, ennen Länsimetro-paholaista), josta olisi kivenheiton matka ravintola Farangiin. Suunnittelemani mekko ja lämpömittarin lukema eivät kuitenkaan sopineet yhteen, joten ei auttanut, soitto Kovaselle oli edessä.

Ravintola Farang oli ulkoisesti kovin huomaamaton. Sisällä oli kuitenkin lämmin tunnelma, kynttilöiden tervehtiessä tulijaa. Vertasimme kokoajan kaikkea näkemäämme ja kokemaamme Gaijiniin – oli se reilua tai ei – ja täytyy sanoa, että valitettavasti Farang hävisi sen kilpailun. Monet ovat kritisoineet Gaijinin liian lähekkäin olevia pöytiä (kyllä, se oli äärimmäisen kiusallista), mutta muutoin Farang oli kolkompi. Sali oli pieni, ahdas ja tumma, eikä ulos nähnyt.

Palvelu oli kuitenkin moitteetonta. Ruoka-aineallergiat otettiin huomioon todella hyvin, maistelumenujen taustat selostettiin tarkasti, samoin kuin jokainen eteen tuotu annos. Miinusta tuli vain hitaudesta, sillä saimme ensimmäisen annoksen eteemme vasta 40 minuutin kuluttua tilauksesta. Myös drinkkien saaminen kesti kauan, mutta todettakoon tähän, että hyvää kannatti odottaa! Jokainen drinkki tehtiin erikseen toivomiemme makumaailmojen mukaisesti.

Itse sesongin maistelumenu oli mielenkiintoinen, mutta jotain siitä uupui. Ravintoloitsijat himoitsevat tietää, mitä tämä kriitikkojen ”jotain” on, mutten osaa sanoa. Jokaista Gaijinin maistelumenun annosta olisi halunnut lisää, kun taas Farangissa lähinnä alkoi odotella seuraavaa heti perään, joka toivottavasti tavoittaisi (ehkäpä liian korkealle asetetut) odotukset. Gaijinin ruoka ja tunnelma oli wow, tämä jees.

Yhtä kaikki, oli kiva ilta ja Farang oli mielenkiintoinen paikka kokea. Kotosallakin kaikki oli mennyt hyvin. Perjantai-iltaiset DateNatet ovat loistavia, sillä sitten on vielä koko viikonloppu edessä yhdessä perheen kanssa.

Saatat pitää myös

16 kommenttia

  1. Kiva kun kommentoit!
   Ymmärrän, joskus on niin vaikea saada sitä yhteistä aikaa – erityisesti teillä vuorotyötä tekevillä! Mutta tosiaan, jos vain aikaa löytyy, kannattaa käydä katsastamassa paikka 🙂

 1. Vinkki: Postausten otsikoissa ei tarvitse joka sanaa aloittaa isolla kirjaimella. Pistää viilaajan silmään. 🙂

 2. Farang (kuin myös Gaijin) on ihan huippukiva paikka! Me olemme viikonloppuna menossa ilman lapsia kaupungille katsastamaan ravintola Roster:in. 🙂

 3. Herkullisia kuvia. Tämän postauksen perusteella tekisi mieli mennä testaamaan Gaijinia. Lauantaina olimme juhlistamassa kaverin synttäreitä Rosterissa. Sekin oli oikein mukava paikka.

  1. Kaikki puhuvat tuosta Rosterista. Taitaa olla ”kuuminta hottia” tällä hetkellä 🙂 Pitäisi käydä siellä..!

 4. Juuri eilen puhuttii miehen kanssa, että deitit pitää varata kalenteriin ja Farang olisi testattava. Tosin Gaijin oli ruuan ja juoman puolesta iso wow, siellä tosiaan ne pöydät niin lähekkäin että, vähän häiritsi.
  Tosin ruuan odottelua 40min tuntuu hieman pitkältä! :/

  Ehkä mekin suuntaamme Rosteriin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *