Näin Meillä Syödään

Westend Mum_Jauhelihakastike

Olen lukenut ihmisistä, joiden harrastus on kerätä talteen kauppaan tippuneita ostoslistoja. Niistä he etsivät erikoisimmat ja oudoimmat tuotteet ja jakavat niitä eteenpäin omissa kanavissaan – tai vain tyydyttävät uteliaisuudennälkäänsä. Siihen touhuun en itse lähtisi, mutta täytyy sanoa, että muiden ruokailutottumusten kuuleminen tai kassakuitin tutkailu on mielenkiintoista. Siinä pääsee vertailemaan oman perheen tottumuksia muiden kanssa, ja ehkä saamaan uusia ideoita kenties paikallaan junnaaviin ruokailutottumuksiin.

Päästän teidät nyt kurkistamaan meidän menneen viikon ruokalistalle, illallisten osalta. Toisinaan ruokalajit ovat ”erikoisempia”. Tällä tarkoitan lähinnä kokkiohjelmista saatuja ahaa-elämys-kokeiluja, jotka ovat toisinaan onnistuneita – toisinaan lopputuloksena tilataan pizzaa. Perusarjessa syömme kuitenkin tavanomaisia, varmaan jokaiselle lapsiperheelle tuttuja ruokia. Hyvin usein aikuiset syövät perunoiden tai pastan sijasta salaattia, mutta lapsille sellainen on vain lisälisukkeena. Muutenkin pääruoan lisänä pyrimme tarjoamaan kurkkua, maissia, salaattia, porkkanaraastetta tai muuta ”värikästä”.

 

Illallisella meillä oli…

…maanantaina jauhelihakastiketta ja spagettia.

…tiistaina siskonmakkarakeittoa.

…keskiviikkona chorizolla täytetyt herkkusienet salaatilla.

…torstaina nakkikastiketta ja perunoita.

…perjantaina juustoillallinen (lisukkeineen).

…lauantaina Caesar-salaattia.

…sunnuntaina pääruoaksi makaronilaatikkoa.

 

Mitä teillä syödään?

Ja hei muuten! Westend Mum on nyt myös Twitterissä ja Instassa, FB:n lisäksi. Sinne siis!

Saatat pitää myös

8 kommenttia

  1. Hyvältä näyttää teidän lista! Jauhelihakastikkeet ja sosekeitot ovat varmaan meidän perheen suosikkeja! Itse olen viime vuoden ajan yrittänyt tuoda ruokalistallemme enemmän myös kasvisruokia jotta lapset oppisivat syömään kaikenlaisia ruokia.. 🙂

    1. Totta tuo erilaisten ruokien tarjoamisen tärkeys. Liian helposti sitä ehkä tekee niitä makaroni- tai jauheliharuokia, joiden tietää uppoavan hyvin 😉

  2. Kiva postaus! Aika perusruokia täälläkin syödään. Ajattelinkin toteuttaa tuon sinun viikon ruokalistan, saadaan hiukan vaihtelua.

  3. Kiva aihe! Olenkin ajatellut jossain vaiheessa kirjoittaa siitä, miten meidän monikulttuurisessa perheessä syödään napaten ideoita vähän sieltä ja täältä :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *