Toipilaspäivä: Mitä tehdä, kun ei voi tehdä Mitään?

Toipilaspaiva_Askartelu_Westend Mum

Perheellämme meni alkuviikon suunnitelmat uusiksi, kun Herra Oksu tuli kutsumatta kylään. Meidän vanhempien odotettu datenate jäi välistä, ja koko talo täyttyi kipeästi pyykkikonetta tarvitsevista lakanoista ja pyyhkeistä. Jokaisen pienen potilaan kärsimystä oli kurja seurata, mutta erityisesti minin tilanne oli surkea. Toinen kun ei osaa sanoilla kertoa olostaan eikä ymmärrä sihdata päätä ämpäriin. Voi raukkoja..! Kuin ihmeen kaupalla me aikuiset taisimme selvitä tästä. Se on hyvä, sillä kuten varmasti tiedätte omasta kokemuksestanne, vanhemman on vaikea sairastaa vatsatautia.

Onneksi hurjin vaihe on takana (nyt kun sanoin näin, niiiin…), mutta koska taudilla vaikutti olevan yllättävän pitkä itämisaika – oikeasti, 72 tunnin välein uusi sairastuminen..! – ei vielä viitsitä mennä ihmistenilmoille.

Mitäpä siis tehdä, kun lapset ovat periaatteessa jo terveitä, mutta kuitenkaan ei voi tehdä mitään? Tässä muutamia aktiviteetteja, joita meillä keksittiin, estääkseen seinien kaatuminen niskaan.

Pääkuvassa näkyvien, pahanpäivän varalle hankittujen (ja nämähän ovat juuri niitä…) askartelujuttujen lisäksi…

palapelit. Nämä toimivat hyvin, kun lapset täytyy saada rauhoittumaan.

Let´s Dance. Lapset tykkäävät kovasti tästä tanssipelistä, mutta toimii myös aikuisille! Tällä hetkellä suosikkikappale on I´m An Albatraoz.

luku- ja laskuharjoitukset.

lasten oma jooga. Tämä vaatii tietysti aikuisen tulkkausta ja mukana olemista, jos englanti ei vielä taivu. Todella hauska idea!

…kyllä, myös Yle Areena.

 

Onko teillä ideoita sairas- tai toipilaspäivän aktiviteeteiksi?

Saatat pitää myös

8 kommenttia

  1. Voi äh! tuo on kyllä ikävä tauti.. 🙁 Lastenjooga on huippuhauskaa! Meillä ollaan mm. järjestetty duplopalikat värijärjestykseen jättiläis-sateenkaareksi, leivottu hassuja keksejä, otettu esille askartelulaatikko ja tehty sen sisällöstä ihan mitä vaan. Hmmm.. ollaan myös joskus koristeltu ikkuinoita (ikkuna-)väreillä, rakennettu olohuoneeseen valtava zoo kaikille lelueläimille, kasattu kaikki peitot ja tyynyt vuoreksi keskelle olohuonetta ja riehuttu niissä.. Pikaista paranemista!

    1. Nauratti oikein listaa lukiessa. Kaikkea me äidit teemme 😉 Toki hauskoja puuhia! Ja kiitos, onneksi voidaan jo paremmin 🙂

    1. Kiitos, elämä on jo voittanut. Hyvään aikaan, kun nyt on aivan ihana ilma ja siitä pääsee nauttimaan 🙂

  2. Mä oon täällä kauhulla kuunnellut kuinka noroa on liikkeellä. On sellainen vieras, jota en todellakaan kylään haluaisi! Sairaspäivinä meillä puuhaillaan lasten voimien mukaan. Joskus on joutunut vanhemmat lukemaan äänensä käheiksi ja toisinaan taas ”potilaspatjalla” on ollut hyppy- ja voimistelukilpailut. Askarteleminen ja maalaaminen uppoaa myös aina, vaikka sitten hammastahnalla ikkunaan ellei muuten lapsi piristy 🙂

    1. Noro on kamalaa, hui… Tuo hammastahnalla ikkunaan koristelu on hyvä vinkki, sillä aina niitä ikkunavärejä ei ole kaapissa!

    1. Ihanasti sanottu, kiitos! Ja suosittelen noita kirjoja, jos lapsella on vähääkään kiinnostusta numeroihin / kirjaimiin. Se mikä on minusta hassua, kirjaimet opetetaan tekstauksena. Logiikkani mukaan ensin tulisi tikut, sitten tekstaus. Tosin onhan kouluissa jo luovuttu kaunosta, joten ehkä tekstauksen opetus on nostettu pääasiaksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *