Pikaleivontaa

Pikaleivontaa_Westend Mum

Nykypäivänä yllätysvieraisiin suhtaudutaan ristiriitaisesti. Toisaalta on kiva, että on jonkun mielessä ja hän haluaa piipahtaa kylässä, MUTTA toisaalta sitä stressaa sotkuista kotia ja tyhjyyttä ammottavia kaappeja.

Isovanhemmat ilmoittivat, että aurinko oli saanut heidät liikkeelle, ja he voisivat samalla tulla katsomaan meitä (lue: lapsia). Kauppakassi ei ollut vielä tullut, joten meillä oli suurin piirtein vettä ja leipää – ei järin herkulliset tarjottavat. Esikoinen kuitenkin on tomera tyyppi. Hän katosi keittiöön, mellasti pakastimella ja tuli sieltä muutama Bake-It-Easy -paketti kädessään. Ihan omatoimisesti hän laittoi hiukset kiinni, leipurin hatun päähänsä ja essun eteen. Mitäs siinä sitten teet? Vähän täytyi toppuutella, sillä taikinoiden on annettava sulaa puolesta tunnista tuntiin, ennen kun ne ovat valmiita työstettäviksi.

Viimein päästiin leipomaan. Lasten lempihommaa oli uunituoreiden leivonnaisten koristelu. Suklaakastiketta, sokeriraetta, tomusokeria, vaahtokarkkeja… Itse harjoittelin Fazerin leivontakoulussa opittua saksilla väännettyä pitkoa, ihan ok tuli! Myös siellä oppimani sydän onnistui hyvin. Toinen niistä näytti enemmän perhoselta, mutta sitähän minä yritinkin… 😉

Kun isovanhemmat tulivat terveyttä edistävältä ja raikasta happea sisältävältä lenkiltään, oli pöydässä tarjolla vähän takapakkia. No, onneksi on (melkein) viikonloppu!

Ja hei – eivät muuten valittaneet 😉

Mikä on teidän ”hätävaranne” yllätysvieraiden varalta?

Yhteistyössä: Fazer

Saatat pitää myös

8 kommenttia

  1. Kiitti, nyt mulle iski ihan valtava pullahimo 😀 Meillä tehdään paniikissa jotain helppoa ja nopeaa, riippuen miten on aikaa jäljellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *