Lastenjuhla Lähenee: Syntymäpäivän Suunnittelua

Lastenjuhla Lahenee_Syntymapaivan Suunnittelua_Westend Mum

Oikeasti, syntymäpäivä ei ole vielä edes lähellä. Kaikki juhliaan odottavien pienten lasten vanhemmat kuitenkin tietävät, että lastenjuhlien järjestäminen on prosessi. Se alkaa edellisen syntymäpäivän jälkeisenä aamuna… 😉

No joo, syntymäpäivä kolkuttelee tuossa keväämmällä. Siitäkin huolimatta, että sinne on vielä mooooonta viikkoa aikaa, tykkään olla hyvissä ajoin liikkeellä. Ihana tuleva syntymäpäiväsankari tosiaan aloitti itse juhliensa suunnittelun heti edellisten jälkeen. Tuolloin suunnitelma teemaksi oli noidat. Siitä se muuttui Halloweeniksi (kyllä, kesällä), sen jälkeen kiinnosti muumit, tällä hetkellä se on taas keijut. Saa nähdä, mikä juhlateema tulee lopulta olemaan.

Lapsi itse saa määritellä teeman, ruoat ja koristelut mietimme yhdessä, mutta ohjelma jää vielä suurimmalta osalta tämän ikäisten juhlissa harteilleni. Ja siinä se painaa tälläkin hetkellä, sillä pää surraa tyhjää.

Jotain jännittävää tämän äidin täytyy kuitenkin keksiä. Kuluvan vuoden kaverijuhlien saldo on ollut muun muassa Frozen-juhlat, joissa Elsa oli tullut paikalle käymään (oikea esiintyjä siis), yksissä juhlissa oli palkattu Pelle taikuriksi ja kolmansissa joku ilmapalloihminen.

Kaikki nämä juhlat ovat varmasti olleet mahtavia ja kivoja, ja juhlavieraat tosiaan onnellisia. Vähän kuitenkin vierastan liiallisen övereiksi vedettyjä lastenjuhlia. Suurin osa omista lastenjuhlistani juhlittiin 1990-luvulla, jolloin meno oli vielä hyvin erilaista. Kaikkien syntymäpäivät järjestettiin aina kotona, sillä HopLopin kaltaisia paikkoja ei vielä järin ollut. Toki muutamia McDonald´sissa järjestettyjä juhlia oli, mutta ne olivat harvinaisempia.

Tuohon aikaan juhlissa oli aina koristeina ilmapalloja, saippuakuplia ja serpentiiniä. Ne riittivät teemaksi, sillä teema oli jokaisella aina SYNTYMÄPÄIVÄ. Syötävä oli kaikkein lähinnä nykyistä, eli jotain suolaista, kakku, sipsiä ja karkkia. Ohjelmana aasin häntää, ongintaa ja ihan vain lahjojen avaamista ja niiden ihastelua.

Hiukan eri meininki kuin tänä päivänä – eikös! Nykypäivän säännöillä kuitenkin mennään, joten ei muuta kun mietintämyssy päähän. Joku esiintyjä ehkä? Myös pomppulinna on jo käynyt mielessä. Näin kuitenkin sieluni silmin porukan päät iskeytymässä toisiinsa, joten se siitä sitten. Eli mayday! Jos jollakin on voittaja-idea siihen, miten saisi juhlat järjestettyä kuin meidän lapsuudessamme (ilman, että sankari ja vieraat pettyvät), se olisi mahtavaa!

Ehdotelkaa ihmeessä, jos mieleen tulee jotain jännää! Kertokaa myös, miten teillä on tapana juhlia synttäreitä?

Muistathan seurata myös: FB, Insta ja Twitter!

 

Children´s Birthday Party: Party Planning

These days children´s birthday party are quite different than in the ´90, don´t you think? Back then it was mostly about pretty dress, cake, ice cream, candy and snacks with few nice games and of course opening the presents. One might say it was quite plain and simple – but oh so fun and lovely.

These days it is like a process! It has become more like planning the wedding. First you have to decide the theme, then the outfit, then the menu (to fit to the theme), design the cake that tops all the other cakes, pick up the party favours and invite guests in some memorable way.

We are now at the beginning of this process and planning the theme and what to do. Should we hire Princess Elsa or the balloon artist or what? The bouncy castle has come to mind, but lot of sugar + lots of children + lots of jumping around = definitely NOT!

So we have to go back to the planning board. If you got some great ideas, please share them with me!

Remember to follow me at the Facebook, Instagram and Twitter!

Saatat pitää myös

12 kommenttia

 1. Meillä pieni sankari täyttää vasta kaksi, joten kaverisynttäreitä ei tarvi vielä miettiä. Mennään ihan pienellä porukalla perheen kesken 🙂 Musta ysärisynttärit oli ihanan rentoja! Harmillista tämä nykyajan kilpavarustelu :/

  1. Joo, ysäribileet olivat ihanat! Näin aikuisenakin vielä muistaa, kuinka kivoja ne synttärijuhlat olivatkaan 🙂

 2. Maanantaina tajusin, että kaverisynttörit olisi 7veelle järjestettävä. Oikea päivä kun oli jo jokin aika sitten. Tekstiviesti/messenger-kutsut vanhemmille. Erehdyin kirjoittamaan myös ps. vanhemmille kahvia. Pieni stressi päällä. Eilen illalla täytin kakun ja mies siivosi keittiön. Tänään pitäisi tehdä suolainen piirakka ja muffinsseja. Juhlat alkaa viideltä ja työt loppuu neljältä… Onneksi olen kotona töissä. Hoitolapsen päiväuniaikana on tarkoitus leipoa.. Ei tule mitään esiintyjiä. Jos isoveljet voisivat auttaa esim. aasinhännässä.

 3. No, meillä mennään tänä vuonna kuulemma Ryhmä Hau -teemalla (isoille ei ns lastenkutsuja enää järjestettä, pari viimeistä vuotta ovat halunneet saunaillan). Meillä on poikia ja heille yleensä on ollut tärkein napostella sekä pelata keskenään. Jonkin yhteisleikin olen järjestänyt, mutta en sen enempää. Mutta, kyllä noihin lastenjuhliin aina menee aikaa kun järjestää.
  Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  1. Ihanan itseohjautuvaa 🙂 Voin kuvitella, että meteliä varmaan kyllä on, mutta sehän on vain merkki hauskoista pirskeistä!

 4. Meillä riittää teeman mukainen koristelu/leivonta ja joku yhteinen ohjelma. Tänä vuonna tulee aarteen etsintää. Kakku ei oikein maistu lapsivieraille, joten jäätelökakku tms. on maistuvampi ja helpompi ratkaisu.

  1. Tuo aarteenetsintä kuulostaa hauskalta! Siitä tulee nyt vaihtoehto, kiitos vinkistä 🙂 Olen myös huomannut saman kakuista. Kermavaahto kelpaa kyllä, mutta itse kakku jää usein muiden herkkujen jalkoihin.

 5. Meidän eskarilaisen kaveripiirissä synttärit on sisällöltään kuin 90-luvulta: herkkuja, yhdessäoloa ja ohjelmanumerona ongintaa/aarteenetsintää. Äiti kiittää. Pääkaupunkiseudulla vaihtoehtoja kyllä riittäisi mutta sattumalta on päädytty tilanteeseen, jossa kenenkään synttäreillä ei ole mitään ihmeellistä ohjelmaa joten sankari ja vieraat ei sitä osaa kaivatakaan.

  1. Tuo kuulostaa aivan ihanalta, juuri sellaiselta kuin pitää ollakin! Teilläkin ollut aarteenetsintää, se taitaa siis olla aika kiva ja suosittu ohjelmanumero 🙂

  1. Olin ihan unohtanut tuon limujen sekoittelemisen. Jestas se oli kivaa! Niin se on joskus pienestä kiinni…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *