Valkoinen pizza

Valkoinen Pizza_Westend Mum

Se hetki, kun upottaa hampaansa tirisevään, herkulliseen pizzaan, on vain niiiin ihana. Pizza on aina ollut herkkuamme, mutta kokeiltuamme ensimmäisen kerran tätä valkoista pizzaa, ei meillä enää muuta tehdä.

Eihän tämä täysin kalorivapaa ole, mutta ei myöskään joka päivän ruoka. Täytteet voi tietysti tehdä oman maun mukaan, mutta näin tämä on ainakin ihan superhyvää.

Ja hei, voihan tämän katsoa olevan kohtuullisen terveellistä – onhan siinä rucolaa 😉

Ainekset (2 dl kädenlämpöistä vettä, 3 g kuivahiivaa, 4 dl vehnäjauhoja ja suolaa) monitoimikoneeseen ja kone surruttamaan. Valkosipulioliiviöljy lisätään loppuvaiheessa. Taikina öljyttyyn astiaan kohoamaan, öljytty tuotekelmu päälle (ettei tartu kiinni) ja jääkaappiin mielellään seuraavaan päivään asti.

Taikinasta tulee kaksi pizzaa tai yksi hervottoman kokoinen. Uuni pauhaamaan 230 asteeseen ja pizzakivi sinne (ei pakollinen, mutta paras lopputuloksen kannalta). Pizzapohja kuumalle kivelle ja uuniin noin kymmeneksi minuutiksi. Tämän jälkeen ranskankermaseos (1 prk ranskankermaa, maun mukaan sitruunanmehua ja valkopippuria) pohjan päälle ja sitten ilmakuivattu kinkku. Päällisten kanssa hetkeksi uuniin, vain lämpenemään.

Lopuksi pizzan päälle rucolaa ja loraus oliiviöljyä.

Ai miten namia! Onnistuu muuten hyvin myös grillissä.

Millaisista pizzoista te pidätte? Tulkaahan kertomaan mielipiteenne, jos kokeilette tätä!

 

White Pizza

This pizza is the best pizza ever! Mix together 2 dl water, 3 g dry east, 4 dl flour and salt. Add garlic olive oil. Let it rest at the fridge. Bake in oven (230 degrees) about 10 minutes. Use pizza stone. Then add the sauce (Crème fraiche with white pepper and lemon juice) and Parma ham. Put it in the oven, but only to form up this time.

A little bit of arugula and olive oil and that´s it!

So good!

Please try it and come to tell how was it!

Saatat pitää myös

6 kommenttia

  1. Nam, näyttääpä hyvältä! Vähän epäluuloinen olen tuon ranskankerman suhteen, mutta täytyypä testata 🙂

    Olen myös melkoinen pizzafani 🙂 Oma suosikkini on lähellä tätä sinun versiotasi, mutta siihen tulee kirsikkatomaatteja ja mozzarellajuustoa tuon ilmakuivatun kinkun kaveriksi 🙂

    1. Hahaa, ranskankerma voi kuulostaa hiukan kyseenalaiselta, mutta kannattaa kokeilla 🙂 Tuo mozzarella on myös aivan parasta, nam..!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *