Espoo vinkki: Perheet Safkasivat Myös Espoossa!

Perheet Safkasivat Myos Espoossa_Westend Mum

”Saisimmeko pöydän rauhalliselta alueelta”, pyytää rouva hovimestarilta, nähdessään salissa istuvan lapsiperheen. ”Voi pliis, älä anna noiden tulla meidän lähelle”, mutisee nuoripari, kun perheelle etsitään pöytää ravintolasta. Pitkiä katseita, silmienpyörittelyä ja tuhahteluja, kun vauva itkee tai pikkuinen kaataa maitolasinsa sisällön pöydälle. Usein lapsiperheet löytävät itsensä istumasta ravintolan syrjäisimmässä kulmassa, kaikki sinne tungettuina vaunuineen päivineen.

Kuulostaako tutulta?

Tätä vielä joissain paikoissa vallitsevaa ravintolakulttuuria on ryhdytty muuttamaan tositoimin. Family Matters on ottanut ohjat käsiinsä ja haastanut ravintoloita mukaan Perheet Safkaa -tapahtumaan, jonka tavoite on muuttaa asenteita niin, että lapset saavat näkyä ja kuulua ravintoloissa – muissakin kuin McDonald’sissa. Myös perheet saavat stressittömämmän ruokahetken, kun pahimmat pönöttäjät puuttuvat ja vieressä istuu muita iloisia perheitä, jotka ovat anteeksiantavaisia pikkuisille vahingoille – kuten naapuripöytään lentävälle lihapullalle. Jep, niin kävi viikko sitten kaverin lapselle (aina se on se ”kaverin” lapsi 😉 ), ja tilanne oli hippasen kiusallinen.

Nyt toista kertaa järjestettävään tapahtumaan saatiin onneksi mukaan myös espoolainen ravintola, jonka vieraaksi pääsimme. Huikeissa maisemissa sijaitseva Ravintola Vista oli hyvän ruoan lisäksi panostanut teemaan ja tunnelmaan, huomioimalla lapsivieraat ihan erityisellä tavalla. Heti alkumaljojen jälkeen lapsille (ja miksei aikuisillekin) tarjottiin maistelulautanen, jossa tarkoitus oli maistellen ja haistellen arvata ruoka-aineet. Tarjolla oli myös kasvomaalausta, jonka lisäksi pääsivät lapset itsekin taiteilemaan, nimittäin pöytäliinaan! Siinä oli jo valmiiksi tervehdys paikanvaranneille perheille ja pienet vierailijat saivat jättää siihen omat jälkensä. Esikoinen halusi kirjoittaa: ”Kiitos kokki”, sillä hän nautti ruoasta kovasti.

Päällimmäiseksi jäi mieleen hyvä tunnelma, joka paikasta huokui. Henkilökunta huomioi lapset mahtavasti ja kaikilla oli hymy korvissa kokoajan. Ehdottomasti menemme paikalle uudestaan kesällä, kun maisema on vihreä, ja upealla terassilla tarkenee oleilla.

On hienoa, että tällaisia tapahtumia järjestetään. Tietysti toiveena on, että joku päivä lasten mukana oleminen vähän paremmissakin ravintoloissa ei enää vaatisi erityistä tapahtumaa, vaan se olisi luonnollinen asia.

Ihmiset ovat kuitenkin erilaisia ja muidenkin tuskaa voi yrittää ymmärtää. Joitakin häiritsee nähdä naapuripöydässä istuvan lapsen vaatteet ruoan peitossa. Toisia kuvottaa spagetit suupielissä ja ketsuppi korvissa. Saa häiritä. Saa kuvottaa. Mitä sille asialle sitten voi tehdä? Onneksi on vastaus, joka on yksinkertainen, mutta toimiva.

Katso muualle.

Kertokaahan sitten te, osallistuitteko tapahtumaan tai mitä mieltä olette ko. tapahtumasta?

                                                                                                            Yhteistyössä: Ravintola Vista

 

Visit Espoo: It´s Time to Eat!

Everybody knows the type of persons who roll their eyes and resent everything what children do at the restaurant because they think that children should not be seen, heard or smell in public places.

Family Matters has started a campaign to change the perception of our food culture. Perheet Safkaa (free translation Families Eat) is the event where some of “better food places” (means that McDonald´s is not included) opens their doors to (mainly) for families that day to have a nice time together.

We were lucky enough to participate to the event as a guest of the Restaurant Vista. The restaurant is located in a breath-taking place, near the Tapiola golf course. The staff had planned special program for it´s child guests. There were taste plate and face painting as well as the children could draw them selves – to the tablecloth!

The place is really worth to visit. Cannot wait until the summer, the terrace area is huge!

We have to try to understand everyones feelings. Do you feel the disgust when you see the menu all over the place in children’s face and cloths? Does the mess in the near table bother you? You have every right to feel that way. The question is what can we do about it? There is a simply answer for that.

Look another way.

                                                                                       Cooperation with Restaurant Vista

Saatat pitää myös

2 kommenttia

  1. Tää perheet safkaa konsepti on kyllä tosi kiva! Mun lapset on jo sen verran isoja ja mä ehkä toisaalta myös niin varma ravintolassa kävijä, että ollaan otettu lapsia mukaan yleisestä mielipiteestä välittämättä. Siinähän ne on muksut oppineet ja samalla ehkä myös joku toinen asiakas, että miten ravintoloissa ollaan ja käyttäydytään.

    1. Niinpä! Nämä tapahtumat ovat hyviä keskustelunherättäjiä, jotta joku päivä tajutaan, että lapset + ravintola ei ole niin erikoinen juttu 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *