Lisäturvaa Lapselle – ARVONTA (päättynyt, voittaja: Johanna M.)

Lisaturvaa Lapselle_Westend Mum

Minä näin kuinka hän hätääntyi. Ensin nainen hätkähti tajutessaan jotain. Hänen silmänsä suurenivat, puna nousi poskille, hengitys kiihtyi ja kauhu loisti kasvoilta. Tämä kaikki kävi sekunnin sadasosassa, jonka jälkeen hän lähes hysteerisesti alkoi huutaa nimeä. Hän pyöri epätoivoisesti ympäri, tietämättä mihin suuntaan pitäisi lähteä, haroi hiuksiaan kädet vapisten ja rupesi itkemään. Äiti oli kadottanut lapsensa.

Katsoin ympärilleni ja ymmärsin hänen epätoivonsa. Kaikkialla oli massoittain ihmisiä, olimmehan vapputorilla. Onneksi pieni ihminen löytyi, jolloin nainen vajosi maahan istumaan (kyllä, märkään maahan), täristen veti lapsen syliinsä ja halasi häntä heijaten – ja vaan itki.

Tapauksesta on jo vuosia, mutta en koskaan unohtanut naisen kauhua.

Muutama vuosi sitten esikoisen päiväkoti keksi lähteä nukketeatteriin, julkista liikennettä käyttäen. Suoraan sanottuna en pitänyt ajatuksesta: 20+ lasta, kolme aikuista, bussi ja paljon muita ihmisiä. Kuinka helppoa siinä onkaan pienen jäädä ihmismassan jalkoihin ja päätyä väärään aikaan ulos tai sisään bussista.

Kotona mies kuunteli napinaani ihon alle asennettavasta paikantavasta sirusta, kuten elokuvissa. Hän totesi, että jos ei tehtäisi mitään ihan niin radikaalia, vaan tyydytään Yepzoniin. Seurasi napinaa siitä, että tuote tuotiin vasta nyt tietooni, jonka jälkeen menimme saman tien ostamaan sen.

Yepzon One on GPS-paikannin. Se on valkoinen laite, jossa ei itsessään ole pienen ihmisen näppejä kiinnostavia nappeja. Laite aktivoidaan lataamalla siihen dataa ja sitä käytetään älypuhelimella. Yepzon on pieni, joten se menee hyvin esimerkiksi takin vetoketjulliseen taskuun. Päiväkodin teatterimatkan aikana tämä äiti istui töissä, vähän väliä appia näpräillen. En oikeasti edes ollut niin huolissani, oli vain hauskaa seurata kartasta, että jaahas, nyt hän on tuolla tiellä, nyt käveli tuonne… Hupinsa kullakin 😉

Tiedän joidenkin ajattelevan paikantimien olevan vainoharhaisten vanhempien höpötyksiä, epäluottamuslause lasta tai häntä hoitavaa tahoa kohtaan ja turhake, sillä eiväthän pienet lapset ole missään yksin. Minun mielestäni se on kuitenkin back up plan. Mitä jos lapsi pääseekin päiväkodin portista ulos ja keksii lähteä avaraan maailmaan, jos käsi irtoaakin ihmismassassa ja kaupunki nielaisee, josjosjos…

Mikään tuote ei tietenkään korvaa aikuisen vahtivaa silmää, mutta lisäturvaa tämä tuo. Meillä Yepzonia käytetään tuomaan mielenrauhaa – se ja lapsen turvallisuus ovat korvaamattomia.

Mitä mieltä olette tällaisista paikantimista tai onko täällä muita, joilla on Yepzon käytössä?
Pian on ainakin yksi, sillä saan ilokseni julistaa arvonnan! Yksi onnekas voittaa Yepzon One -paikantimen (ovh 97€). Jos olet lemmikki-ihminen, niin käsittääkseni jotkut käyttävät näitä koirillaan, jotta karvainen kaveri löytyy varmasti. Muistan myös jonkun joskus sanoneen, että pitää yhtä Yepzonia veneessään, jotta jos voro vie, niin ei pääse kauas 😉

Joka tapauksessa, arvonnan säännöt:

 1. Mene Facebookiin.
 2. Tykkää Westend Mumin sivusta.
 3. Jaa arvonta-postaus tai kommentoi sitä.

Arvonta on voimassa keskiviikon 19.4.2017 loppuun saakka. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti Facebookin yksityisviestillä to 20.4. Voittajan etunimi ja sukunimen ensimmäinen alkukirjain julkaistaan Westend Mumin kanavissa.

Facebook ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Siinä samalla someillessasi voisit tietysti käydä seuraamassa myös Instagramissa ja Twitterissä (ei vaikutusta arvontaan, mutta tekisi iloiseksi) 🙂

Yepzonin löydät myös Lapsimessuilta reilun viikon päästä!

Yhteistyössä: Yepzon Enterprises

Safety to Your Child

We have used Yepzon One GPS-tracker for a couple of years, just to have extra safety. The device is so little that you can put it in your children’s pocket and it has no buttons, by which playing the child could put the device of.

Yepzon is easy to use because you only need to download data and a smartphone. With those elements you can easily follow the moving target from the app.

How do you feel about these trackers?

There is draw going on (only for in Finland located addresses) and the lucky one wins Yepzon One!

The draw:

 1. Go to Facebook.
 2. Like the page.
 3. Share or comment the post.

You have time to participate till the end of Wednesday 19.4.2017. The winner will be contacted personally at 20.4.2017 by Facebook private message. Winner’s first name as well as the first letter of the lastname will be published at Westend Mum´s channels.

Facebook has no part in the draw.

                                                                                       Collaboration with Yepzon Enterprises

Saatat pitää myös

18 kommenttia

  1. Tämä ei mene hukkaan, koska vaikka sitten joku päivä lapset kasvavat ja siirtyvät kännyköihin (jos paikannus niissä), niin autoon vaan tämä Yepzon 🙂 Tai sitten kännykkä lapselle reppuun ja tämä laite taskuun, niin löytyy varmasti.

   Nyt keksin, ihan paras: Jos on teinejä, jotka eivät vastaa puhelimeen / sulkevat ne (murr sellaisille kyllä), niin laitteen voi piilottaa laukkuun 😉

 1. Kiitos vinkkauksesta! Hei, miksei mulle ole tällaisesta ennen kerrottu? Ja, mieleeni tuli heti erityislapset, niille tällainen on aivan ehdoton. Laitankin viestiä heti menemään. Niin, ja omille tällainen on myös omiaan. Täytyykin esitellä miehelleni!

  1. Erityislapsille, ehdottomasti! Paikanninta ei välttämättä edes tule ajatelleeksi tällaisessa muodossa (en tullut minäkään silloin aikoinaan, kun vaan ihon alle menevästä sirusta päpätin) 😉

 2. Tämä on todellakin tulevaisuutta! Onneksi teknologia auttaa meitä pitämään huolta lapsista entistä paremmin. Vaikka tällaiset ei tietenkään poista huolia kokonaan niin varmasti kuitenkin auttaa tuomaan hieman mielenrauhaa! 🙂

 3. Tällainen olisi tosi kätevä muistisairaalle mummolleni. En ole tällaisesta ennen kuullutkaan. Kivoja vinkkejä olen saanut blogistasi!

 4. Löysin Espoon Puskaradion kautta sivusi. Kivalta vaikuttaa blogisi! Vähän jäi epäselväksi mitä tuohon laitteeseen ladataan. Akkuako? Eli ei tarvitse ostaa mitään prepaid liittymää tätä varten?

  1. Kiva kun tykkäät blogista! 🙂
   Tuosta Yepzonista: Siihen ladataan sekä akkua että dataa. Akku ihan normaalisti ”sähkö tulee seinästä” 😉 ja se data ladataan ostamalla sitä Yepzonilta. Laite toimii siis ladattua dataa käyttämällä. Erillistä liittymää ei tarvita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *