Lastenjuhla Lähenee: Syntymäpäivät Kotona vai Ostopalveluna?

Lastenjuhla _Kotona vai ostopalveluna_Westend Mum

Nykypäivänä lastenjuhlat voi järjestää helposti kodin ulkopuolella, sillä monet paikat tarjoavat juhlapaketteja. HopLop, Gymi , McDonald´s ja monet monet muut ovat vaihtoehtoja. Myös erilaiset juhlatilat, avoimesta päiväkodista alkaen aina hienompaan miljööseen, ovat vuokrattavissa omaan käyttöön.

Kodin ulkopuoliset juhlat tuovat helppoutta juhlanjärjestäjälle, sillä silloin saadaan maksimaalinen hyöty minimaalisella vaivalla, kun lähes ainut tarvittava toiminto on näppäillä pin-koodi maksulaitteeseen. Tämä on mahtavaa, jos on kiireinen arki, tai ei halua päästää laumaa mini-ihmisiä kotiinsa juoksemaan.

Ohjaamattomia sisähuvipuistojuhlia en kuitenkaan aio koskaan järjestää, kahdesta syystä. Ensinnäkin, mahdollisista kiireistä huolimatta, haluan olla järjestämässä juhlia – se on minusta kivaa yhdessä tekemistä syntymäpäiväsankarin kanssa. Toisekseen, minulla on selkäpiitä kylmäävät muistot silloisen Ruoholahden Snadi Stadin juhlasta.

Vein tuolloin 4-vuotiaan lapsen vieraaksi juhliin. Moni vähän vanhempien lasten vanhempi jätti jälkikasvunsa juhliin ja lähti yläkerran kauppoihin. Itse en uskaltanut lasta jättää, vaan jäin joidenkin muiden äitien kanssa paikanpäälle. Yhteisen herkutteluhetken jälkeen lapset hilpasivat kuka minnekin leikkimään.

Yks kaks palohälytin pärähti soimaan. Yleensähän siinä vaiheessa kukaan ei liikahdakaan, mutta ko. sisähuvipuisto sijaitsi kerroksessa -5 ja paikalla oli paljon lapsia. Tuolloin sitä hiukan alkoi jännittää, mikä yläkerrassa mahtoi odottaa. Siinä sitten muutama työntekijä ja kasa äitejä yritti metsästää lapsia sieltä sun täältä ja juoksuttaa kohti maanpintaa. Juhlan järjestänyt äiti oli ymmärrettävästi hyvin stressaantunut, koska muutama ilman vanhempaansa juhliin jäänyt lapsi puuttui. Olivat saattaneet lähteä nousemaan ihmismassan mukana hätäuloskäyntiä pitkin – tai sitten eivät.

Ulkona lopulta selvisi, ettei tilanne ollut onneksi vakava, jotain pientä oli kärähtänyt ravintolassa. Ihmiset pääsivät takaisin sisälle, jossa sitten vasta saatiin kasattua porukka uudestaan. Kaikki onneksi löytyivät.

Tuosta oppineena, vastuu- ja ihan vain stressikysymysten takia, en siis lähde tuollaisia juhlia järjestämään, vaikka hurjan hauskojahan nuo puuhamaa-tyyppiset juhlat ovatkin.

Oletteko te kokeneet vastaavia katastrofitilanteita vai ovatko juhlat aina menneet suunnitelmien mukaan?

Muista myös: Facebook, Twitter, Instagram.

 

Children´s Birthday Party:
At Home or Somewhere Else?

It is great that now day we have different options for planning the birthday party and locations to choose from. You can throw parties at our own house or at some other location, example at indoor amusement park.

On the other hand I would not choose to have a non-supervised amusement park party. When my child was four years old we got invited to birthday party at indoor amusement park. The park was located at the five floors underground at the basement of a commercial centre. I stayed with my child, but some of the parents left their children there and went to the upper floor to shop.

After eating the children ran to different places to play. Suddenly the fire alarm started to ring. There were only a hand full of staff and parents who were trying to get all the children safely upstairs. Some of the guest who stayed at the party with out their parents was missing. Maybe they went to safe place with all other people, maybe not.

Soon we were told that everything was fine and people could go back to the park. There everyone gathered around and everyone was found.

That situation taught to me that I never want to be the one who is responsible for all the children in that kind of situation..!

Now you tell me, have you had same kind of catastrophic situations at the children’s party?

Saatat pitää myös

2 kommenttia

  1. Meille ei onneksi ole tapahtunut mitään vastaavaa, mutta uskon tuon hätääntyneen tilanteen. Muutamat juhlat olemme ulkoistaneet, esikoinen kun on syntynyt jouluna. Mutta, pääsääntöisesti juhlat olemme järjestäneet kotona.

    1. Voin kuvitella, että joulunajan synttärit haluaa ulkoistaa. Mummolta perinnöksi saadut jouluiset ornamentit ja lauma juoksevia lapsia saattavat aiheuttaa muutaman sydämentykytyksen 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *