Äiti Kesäkuntoon

Aiti Kesakuntoon_Westend Mum

Juuh, eiköhän tuo ole jo korkea aika aloittaa, nimittäin kesäkuntoon vääntäytyminen. Hiukan myöhässä tosin, mutta syytän säätä (sitä kun saa aina syyttää). Nyt kun aurinko on kaivautunut ulos kolostaan, on myös minun tehtävä samoin.

Millä keinoin äiti pääsee kuntoon? Päivät menevät lasten kanssa, joten illat tanssisalilla? Menkööt muut, jotka jaksavat. Tämä täti ei tällä hetkellä nouse enää sohvanpohjalta kello 20. Johan se nukkumaanmenoaika lähenee 😉

Kävelen todella paljon rantaraitilla ja lähialueilla yleensäkin. Kierrän Westendin, usein koukkaan Haukilahteen ja joskus jopa sitäkin pidemmälle. Vesipullo ja mielellään joku juttukaveri mukana, niin kävely on ihan hauskaa. Siinä tulee liikuntaa vähän niin kuin vahingossa.

Aikaan ja paikkaan sidottuun treeniin lähteminen ei motivoi tällä hetkellä. Niinpä olen alkanut treenata kotosalla. Netistä tai DVD:ltä (huh, vanhanaikaista 😉 ) ohjelma pyörimään ja oma jooga- tai tanssitunti voi alkaa. Myös vatsa- ja selkälihakset, samoin kuin muutamat muut peruslihasryhmät, on helppo tehdä ihan vain siinä olohuoneen lattialla.

Näillä keinoin (ja herkkujen vähentämisellä) on nyt lähdetty liikkeelle. Kovennetaan sitä asteittain, jos tarve vaatii.

Hassu juttu muuten, tämä ”kesäkunto”. Ihan kun sitä olisi talvella yhtään sen järkevämpää mutustella pullaa, löhötä sohvalla ja antaa kunnon rapistua. No, näin on tullut tehtyä, joten ei muuta kuin pylly ylös ja kohti rantaraittia – eikä madelleen ja maisemia ihaillen, vaan hippasen tavoitteellisemmin!

Mikä teidän tilanteenne on? Onko kesäkuntonne ympärivuotista vai onko tehokuuri jo käynnissä? Ja myös, miten te hoidatte treenauksen?

 

Mommy to Summer Shape!

Cold and dark winter does not give you the power and energy to exercise and be active. Lying on the couch and eating something not-so-healthy is more confortable. But now the sun has come out and I need to get my bum up from the couch.

I do like to walk down the beach here in Westend. Also a neighbourhood like Haukilahti is a great place to walk around. If you have a baby carriage in front of you, water bottle and someone to talk to, walking is quite fun.

At this point in my life I am not motivated to participate to the exercise classes, which are bounded to certain time or place. Therefore I use the Internet and DVD´s (yes, kind of old school) and do my exercise whenever I want.

A funny thing is also this goal so called “summer shape”. Why it is so easy to just lying on the couch the whole winter and eat whatever? It would be so much easier if you could be on the “shape” all year round. Well, this is how it is now, so bum out of that sofa and off I go!

How about you? Summer is coming, are you ready?

Saatat pitää myös

8 kommenttia

  1. Kesäkuntoon täytyisi tästä kyllä päästä. Tuo pömppis kun lähtisi pois, olisi jo paljon mukavampi pukea kesämekko päälle. 🙂 Täällä kuopus oppi pyöräilemään, joten sain hänestä mukavan lenkkiseuran. Lenkkeily ja vatsatreenit olohuoneessa on parasta, ei ole aikaan eikä paikkaan sidottu. Suosittelen! Mukavia treenihetkiä!

    1. Hauska juttu tuo lapsen kanssa yhdessä pyöräillen / lenkkeillen. Sitä varmaan joutuu vähän itsekin kirimään vähän väliä, kun toinen polkee tuhatta ja sataa 😀

  2. Täälläkin yritetään päästä kesäkuntoon…2018. Täksi kesäksi ei taida suuria muutoksia enää ennättää tehdä. Nyt kun sää sentään keväinen, ulkona tulee liikuttua aiempaa enemmän. Kaunis ja mukava blogi sinulla!

    1. Ihanasti sanottu, kiitos 🙂 Tosin en voi olla nauramatta tuolle vuoden 2018 kesäkunnolle, vaikka toki tavoite sekin 😉

  3. Yksi kätevä tapa on ihan pienet jumppatuokiot kotona,ulkomuistista liikkeet.Venyttely myös tärkeää!Lenkillä välillä hengästymistä,tulee intervalliharjoitusta.Onneksi tuo kesä innostaa valoisuudellaan!

    1. Tuo on totta, että pelkkä kävely itsessään (vaikka on toki hyvää) tarvitsee kaverikseen hengästymisen. Loska-räntä-pimeydellä ulkoilu ei järin innosta, mutta toista se on nyt. Ihana valo! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *