Graavilohitartar Herkutteluhetkeen

Graavilohitartar Herkutteluhetkeen_Westend Mum

Graavilohi on mielettömän hyvää. Meillä on onneksemme lähellä kauppa, josta saa laadukasta, tuoretta ja heidän itse valmistamaansa graavilohta. Sitä tulee toisinaan (lue: liian usein) käytyä hakemassa.

Graavilohi on todella hyvää ihan sellaisenaan, tai kesällä uusien perunoiden kanssa, mutta tällä kertaa halusin tehdä jotain vähän erilaista. Löysin tämän kurkku-graavilohitartarin reseptin ja päätin kokeilla sitä. Tuunasin sen verran, että jätin wasabin pois. Se saattoi olla keskeinenkin elementti, mutta hyvää se oli ilman sitäkin.

Kaverina tarjosin todella ruokaisaa salaattia. Siinä sekoitetaan keitetyt ja jäähtyneet makaronit, kinkkusuikaleet, salaatti ja kurkku yhteen ja lisätään kermaviili. Mausteeksi valkopippuria ja paprikamaustetta, sekä hippanen suolaa.

Saahan sitä joskus herkutella näin maanantaisinkin 😉

Millaisia arjen herkkuhetkiä te pidätte, vai onko kuri kova ja herkut säästetään viikonlopulle?

 

Amazing cucumber and gravlax Tartar

This tartar is so good. All you need is a cucumber, gravlax, sesame oil, coriander and lime juice. The original recipe included wasabi, but it was also amazing with out it.

In addition to the tartar I served one of my favourite salads. To make that you need pre boiled and cooled macaroni, sliced ham, salad and cucumber, which you mix together with sour cream. Add a little bit of salt, white pepper and paprika spice.

Lovely weekday treat!

How about you, what kind of weekday treats you like to have – or are the treats only for weekend?

Saatat pitää myös

4 kommenttia

  1. Maanantai on oikein hyvä päivä herkuttelulle! 🙂
    Näyttää hyvältä. Meillä hieman vastaava herkku, kylmäsavulohitöhnä ja saaristolaisleipä! 🙂

  2. Näyttääpä tuo tartar herkulliselta. Lohi on herkkua kaikessa muodossa.
    Tuota tartaria voisinkin kokeilla, wasabi on minule voimakkaan makuista, joten jättäisin sen myös pois.
    Kiitos hyvästä ruokavinkistä!

    1. Lohi on tosiaan ihanaa kaikissa muodoissa. Kesällä savustimme, oli mielettömän hyvää… Kiva jos sait uuden herkun tästä itsellesi 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *