Helsinki Cityssä

Helsinki Cityssa_Pauligin Kulma_Westend Mum

Niin ihanaa kuin se onkin viettää päivää lasten ja perheen kanssa, on kuitenkin toisinaan mahtavaa päästä hetkeksi jonnekin ihan yksin. Tai ”yksin” tarkoitti tällä kertaa hyvän kaverin kanssa, mikä oli aivan ihanaa.

Päätimme tavata Helsingin keskustassa, koska keväinen kaupunki on niin mukava paikka olla ja viettää aikaa. ”Keväinen” osoittautuikin noin +6 asteiseksi ja tuuliseksi, mutta minkäs teet. Koska täysin vapaalle heittäytyminen on vaikeaa, yhdistettiin tähänkin tapaamiseen muutaman arki-asian hoitaminen, kuten lasten kaupunkitakkien etsintä. Löysin muuten ihanat takit – siitä lisää myöhemmin!

Vaikka Westend on autolla noin 10 minuutin päässä Helsingin keskustasta, tulee ydinkeskustassa käytyä turhan harvoin. Ehkä siksi, koska Tapiola tarjoaa jo oman ”keskustansa”, kaikkine kauppoineen ja palveluineen. Mikään ei kuitenkaan voi voittaa keväistä Esplanadia ja sen varrella olevia, toinen toistaan herkullisimpia ravintoloita ja kahviloita.

Me soudimme ja huopasimme jonkun aikaa lounaspaikan valinnassa, mutta viimein päädyimme aika tylsähköön, mutta tuttuun ja turvalliseen Grande Grilliin. Kahvit kävimme kuitenkin juomassa Pauligin Kulmassa. Täytyy sanoa, että oli hyvää cappuccinoa – niissä kun on eroja..!

Oli todella kiva saada viettää aikaa kaverin kanssa ja syödä rauhassa. Kiitos ihana Jaana seurasta! Oman ajan jälkeen olikin mukava mennä taas kotiin, jossa lapset ottivat harvoin poissa olevan äidin vastaan, kuin olisin ollut matkoilla viikon.

Oletteko te muistaneet viettää omaa aikaa?

 

At the Helsinki City

Westend is located just outside the Helsinki city centre, only 10 minutes by car. The city is so beautiful place, all though yesterday when I had a lunch date with my friend Jaana, the sun was not around that much. The Helsinki city is amazing at the summer time and the wintertime is so exotic. I do recommend visiting here!

The restaurant where we went to lunch is called Grande Grill. It is not maybe the best restaurant what Helsinki has to offer, but it is safe bet if you just need some food. It is located at the centre of Helsinki so if your at the city at the lunch time, you should try it!

We also went to Pauligin Kulma (café) where I had one of my best cappuccinos. The atmosphere is interesting there. Many of the customers have their laptops and they are studying or working. The coffee shop has taken note of the matter and has set up many sockets around the café. I do recommend to visit there while walking down those city streets.

It was so great to be able to have a little bit that so called own time. Going back to home was a kind of a celebration, because children were happy to see me. After all, we haven´t seen each other in six hours..!

How about you, have you remembered to have your own time also?

Saatat pitää myös

6 kommenttia

  1. Oma aika on tarpeen ottaa aikaa ajoin, varsinkin kun lapset ovat pieniä ja arkirumba vie helposti mukanaan, Asuin Westendissä lähes 20 vuotta ja mulla oli sama tilanne, että Helsinkiin tuli lähdettyä aika harvoin. Sitä jotenkin jumittui käyttämään Tapiolan palveluita.

    1. Sama vika taitaa siis olla monella westendiläisellä 🙂 Täytyy nyt kesällä yrittää ottaa kaikki irti myös keskustasta, niin kiva paikka se on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *