Paras Kampasimpukkaresepti

Kampasimpukka_Westend Mum

Nyt tulee taas ruoka-aiheinen postaus, mutta oli pakko saada tämä tänne talteen. Kampasimpukka on vaikea saada näyttämään kauniilta, mutta maku korvaa mahdollisen ulkonäön puutteen.

Löysin reseptin joskus aikoja sitten eräästä blogista. Sen toiminta näyttää loppuneen, joten nappasin reseptin tähän talteen, jotta se ei vaan katoa kätösistäni.

Ensiksi kuullotetaan maun mukainen määrä (max 2) pilkottua (salotti)sipulia öljyssä. Joukkoon kaadetaan 2 dl kuivaa valkoviiniä ja keitetään hetki kasaan. Alkuperäisen ohjeen mukaan sitten tulisi lisätä 2 dl vettä ja 3 rkl kalafondia, mutta minä olen korvannut puuttuneen fondin liemikuutiolla, sekä 2 dl kuohukermaa. Mausteeksi sahramia, suolaa, valkopippuria ja halutessaan ripaus sokeria. Sitten kastike vain keitetään kasaan.

Sen lisäksi tarvitset (valmiiksi siistittyjä) kampasimpukoita, jotka paistetaan maun mukaisiksi öljyssä (hifistelijät kirkastetussa voissa) ja maustetaan suolalla. Koko komeuden päälle vielä parmesaaniraastetta.

Kun paistetut kampasimpukat dippaa kastikkeeseen, meinaa taju mennä. Hmm… Olikohan tuo järin myyvä lause… No, kannattaa kokeilla!

Onko teillä joitain herkkuja tallennettuna esimerkiksi blogiinne? Linkatkaa tähän alle, olisi kiva saada uusia ideoita!

 

The Best way to Eat the Scallops

This is so delicious way to eat scallops. This is how it goes:

Sauté 2 sliced shallots in oil. Add 2 dl of dry white wine and let it simmer for a bit. Then add 2 dl of water and 3 tablespoon of fish fond and 2 dl of whipping cream. Spice it up with saffron, salt, white pepper and a little bit of sugar. Let it boil together.

Then you need some pre-trimmed scallops. Fry them in oil (foodies likes to use clarified butter) for your liking. Add the grated parmesan to the top.

When you dip the scallops into the sauce it tastes like heaven. Try it!

Have you got The One Recipe, which is the best? Please share it!

Saatat pitää myös

2 kommenttia

    1. Kävin kurkkaamassa, vaikutti aivan ihanalta! Ja huomasin muutaman muunkin kiinnostavan reseptin, joten käynkin tutkailemassa lisää 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *