Kesälomasuunnitelmia

Kesalomasuunnitelmia_Westend Mum

Kesä tulee kohisten ja olenkin jo ehtinyt miettiä kesälomasuunnitelmia. Jaan yleensä tekemiset kahteen eri kategoriaan: tekemiset kotoa käsin ja pidemmät reissut. Mies jaksaa muistuttaa kolmannen kategorian olemassaolosta (kotona oleminen ja ei minkään tekeminen), mutta toisinaan (aktiivisesti) unohdan sen.

Meillä on monia suunnitelmia listassa jo entuudestaan. Vesi ja veneily ovat luonnollisesti tärkeä elementti meille. Olemme käyneet joskus muinoin Kauppatorilta lähtevällä (turisti)kierroksella / lounasristeilyllä. Vielä on käymättä se reitti, joka ajaa suoraan kotisatamamme Westendin edestä. Olisi taas hauska nähdä kotimaisemat mereltä käsin.

Muutamia pidempiäkin reissuja on suunnitteilla, jopa ulkomaille ihan kahden miehen kanssa! Siinä on kyseessä konserttimatka Keski-Eurooppaan. En malta odottaa! Vielä pitäisi suunnitella jokin ulkomaanmatka, jonne saisi koko perheen mukaan. Aurinkoon vai kaupunkilomalle..? Siinä vähän mietittävää.

Muumimaailma on ollut nyt kesäkohteena jo muutaman kerran. Lapset lisäsivät sen listalle myös tälle vuodelle. Hyvä idea, mutta me vanhemmat kieltämättä ajattelemme, että voisi tehdä jo jotain muutakin. No, jokainen saa lisätä toiveita listalle ja siitä enemmän tai vähemmän yhdessä päätämme mitä teemme. Viime vuonna oli vielä aika helppo toteuttaa muutamat lasten toiveet, ne kun olivat tyyliin ”uiminen ja hattara”.

Millaisia kesälomasuunnitelmia teillä on?

 

Plans for the Summer Vacation

I have started to make some plans for the summer vacation. There are two categories: trips, which are made from home and longer, over night trips. My husband tries to remember me about the third category (just being at home and relax), but I often tend to (actively) forget that.

We make a list of the summer plans where everyone can make suggestions. Then we come together (really parents) and decide which one of the activities we will do or go to. Some of the children’s suggestions are so easy to implement, like last years “swimming and eating a cotton candy”. They’re so cute!

We are going to Central Europe together with my husband but we want to go somewhere also together as a family. We do not know where to travel, to the sunny destination or to the city.

Where should we go, any recommendations?

Saatat pitää myös

6 kommenttia

 1. Kiva kun lapsetkin saa tehdä listaa ja niistä sitten valkataan. Me ei olla vielä Muumimaailmassa oman tytön kaa käyty, se täytyy varmaan tänä kesänä toteuttaa kyllä. 🙂 Jollekin sisävesiristeilylle ois ihana päästä kanssa. 🙂 Pari festarireissua saattaa tulla ja joku yö ainakin mennään telttailemaan saareen. Niin ja eläinten vanhainkotiin pitäs kyllä tänä kesänä ehtiä!
  http://viivyvierellain.blogspot.fi/

  1. Tuo telttailu on nostettu esille täälläkin. Esitin oman vienon vastalauseeni (ehdoton ei). Isommat saavat halutessaan mennä joku kerta omalle pihalle miehen kanssa telttailemaan, minä jään pehmeään sänkyyn 😀

 2. Meillä on vasta keskustelu siitä, missä vaiheessa mies pystyisi lomansa pitämään ja miten se saataisiin osumaan edes osittain samaan aikaan minun lomani kanssa.

  1. Voi äh, on todella kurjaa, jos lomia ei saa sovitettua yhteen. Yhdellä kaverillani käy vuodesta toiseen niin, että he saattavat miehensä kanssa olla samaan aikaan lomalla tyyliin yhden viikon… Toivottavasti te saatte sumplittua!

 3. Yhteistä lomaa miehen kanssa on luvassa parisen viikkoa ja tarkoituksena olisi reissata jonkin verran Suomessa. Josko sitten syksyllä suuntaisi maailmalle seikkailemaan. 🙂

  1. Jos on hyvä kesäsää, ”harmittaa” varattu ulkomaanmatka 😉 Eli sinänsä loskan aikaan on turvallista matkustaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *