Kesäkengät Lapsille

Lasten Kesakengat_Westend Mum

Lunta on tupruttanut pitkin toukokuuta, mutta kesän tuloon on syytä varautua. Me aikuiset saatamme pitää samoja kesäkenkiä vuosia, mutta toista on pienten lasten kanssa. Heidän jalkansa kasvavat sellaista vauhtia, että edellisen kesän kengät tuskin enää mahtuvat seuraavana kesänä. Sama on tänäkin vuonna, joten edessä on siis uusien kesäkenkien osto!

Monet kierrättävät kengät lapselta toiselle. Itse en tätä tee, sillä kenkiin muokkautuu jalan muoto, joka voi haitata seuraavan pienen käyttäjän askelta. Toki tätä seikkaa vastaan puhuu se fakta, että kenkiä käytetään vain vähän aikaa, joten liekö siitä sitten oikeasti haittaa… Kukin tyylillään.

Millaiset kesäkengät sitten ostaa lapselle? Sehän riippuu ihan ikävuodesta. Olen jo aiemmin kertonut vinkkejä ensikenkien hankintaan, mutta nyt siis keskitytään vähän isompien lasten popoihin. Myös käyttötarkoitus on tärkeä kysymys, sillä jos tarve on saada kaupunki- tai juhlakengät, ei vaatimuslista ole ehkä niin kummoinen kuin arkikenkiin.

Näinä päivinä tämä äiti ei voikaan enää mennä kauppaan ja ostaa vain jotain oman mielensä mukaan, jos / kun lapsi on mukana. Neiti-ihmisillä kun on jo mielipiteitä! Hyvä niin tietysti, ja kyllähän minä kuuntelen. Lasten toivomien ulkonäkökriteerien lisäksi otan huomioon muutaman seikan. Ensinnäkin kenkien täytyy hengittää, joten materiaalivalinnalla on merkitystä. Niiden olisi myös pysyttävä hyvin jalassa, vaikka toiminta olisi puuhun kiipeilyä, naruhyppyä tai hurjapäistä juoksemista. Jonkinlainen kiinnitysmekanismi olisi siis tarpeen. Niitä on erilaisia aina jalan rinnan päältä menevästä kuminauhasta nilkkakiinnistykseen.

Vaikka kuinka käyttäisi ajatusta, rahaa ja energiaa kenkien valintaan, saattaa esille nousta random-seikka, jota ei ehkä osannut ottaa huomioon. Viime kesänä sandaalit jäivät käyttämättä, kun neitokainen tajusi, että muurahaiset pääsevät kiipeämään hänen jalkaansa. Aina ei voi voittaa…

Joko kesäkengät on ostettu vai mahtuvatko viimevuotiset vielä?

 

Summer Shoes for the Children

At one point the children starts to have a mind of their own. That is a good thing (remember to tell that your self while the little one does not agree with you) but also does sometimes complicate things.

The size of the shoe is obviously very important factor but there are so much more than that! Are you looking for city shoe or a normal everyday shoe? Does the fabric breath? If the shoe is supposed to use in daily life, is the children able to run, jump and climb in those shoes?

After you have thought all these things through and set up a nice pair of shoes the child says no, wrong colour or style.

Last year we made an agreement with the children to buy these specific pair of shoes. She was very happy to wear them until she came screaming inside and shouted that she will never again use these shoes. Okay, why, I asked. Because she noticed that the shoes has holes on them. Yeah, so – I wondered. She said that the bugs may crawl into her shoe.

Yep. The winning is very hard sometimes.

Have you bought a summer shoes already?

Saatat pitää myös

5 kommenttia

    1. Olimme yhden kaverin kanssa eilen vaunulenkillä. Hän käveli Uggeissa, joten eihän tässä vielä mikään kiire (nyt +20) 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *