Kalatortilla ja iltapäivän Piknik

Kalatortilla ja iltapaivan piknik_Westend Mum

Kala on sellainen raaka-aine, jota tuppaan aina tekemään ja tarjoamaan yhdellä ja samalla tavalla. Tylsää! Nyt päätin muuttaa tätä kaavaa, kun katsoin jonkun vanhan jakson ihanan ladyn, Nigella Lawsonin, kokkailuista. Hän teki ah niin helpon näköisesti kalatortillaa, joten päätin kokeilla.

Näistä tuli muuten hyviä! Juuri oikea määrä aasialaista vivahdetta, mutta ei liikaa. Tämä kalatortilla on myös kivan kevyttä syötävää näihin säihin. Saimme kun saimme sittenkin sen kesän!

Kalatortillat valmistin laittamalla turskafileet pellille. Ripottelin päälle mausteet: suolaa, ja paprikajauhetta. Lorautin päälle myös valkosipulioliiviöljyä. Paistoin kalat uunissa kypsiksi. Nigella ei tässä sarjassaan sano mittoja eikä aikoja (ärsyttävää), vaan ne pitäisi oletettavasti mennä nettisivuilta kaivelemaan. No, en jaksanut. Laitoin uunin 200 asteeseen ja kalat sinne siihen saakka, kunnes ne haarukalla kokeiltaessa hajoilivat. Hans Välimäki voisi moittia ylikypsiksi, mutta tortillassa ne menivät hyvin.

Sekoitin ranskankermaan maun mukaisen määrän makeaa chilikastiketta. Mikäli sydän pysähtyi pelkästä ajatuksesta tuollaisen kaloripommin käyttämisestä, voi ranskankerman vaihtaa maustamattomaan jogurttiin tai kermaviiliin.

Sekoitin keitettyihin ja jäähtyneisiin maisseihin silputtua korianteria ja chiliä sekä kevätsipulia.

Jokainen sai oman maun mukaan lätkäistä täytteet tortillalleen. Jos pelkää sotkua, voi tortillan kääntää lapsille niin, etteivät täytteet pursua puserolle. Tai pursuavathan ne, mutta eivät ihan heti.

Ajatuksena oli syödä nämä ulkona kauniisti katetun ruokapöydän ääressä, mutta lapset halusivat piknikin. Eihän siinä muu auttanut, kuin heittäytyä loikoilemaan viltille. Ihan kuin se olisi harmittanut…

Miten te syötte kalaa? Haluaisin uusia vinkkejä ja reseptejä, joten linkatkaa alle!

 

The Fish Tortillas and an Afternoon Picnic

I am kind of boring what comes to cooking fish. I do almost always the same fish and in the same way. One day I saw an old episode of the wonderful lady Nigella Lawson´s cooking show. She made fish tortillas and made it look ah so easy that I got inspired and wanted to do them also.

The fish tortillas were delicious. It was just the right amount of Asian taste and it was also quite light dish to eat, now that we have this summer here.

To do the fish tortillas you need a few files of the cod. Put them into the tin and season them with salt and paprika spice. Ad a little bit garlic flavoured olive oil to the top and bake them in the oven as they are ready. This Nigellas series does not give the actual measurements or baking times (so annoying), I guess they hope that the audience would go to their website to check them. Well, I did not want to go through all that trouble so I just baked the fish in 200 Celsius until they break nicely when trying on a fork. The top chef might criticise that the fishes were too well done, but tortilla dish is forgiving.

To make the dip sauce you should mix together crème fraiche and sweet chilli sauce. If your heart dropt to your knees because of this not-so-light ingredient, you can switch the crème fraiche to sour cream etc.

Also mix together the pre boiled and cooled corn, coriander, chilli slices and some spring onion.

This dish is a great party food because it activates people while they fill their own tortillas. If you are afraid that the children make a big mess, you can fold the tortilla so that the ingredient does not drop out – at least not right away.

The original idea was to set the outdoor dining table beautifully but the children wanted to do a picnic. Well, what can you do? We jumped to the blanked and relaxed there. I did not complain.

How do you eat the fish? If you have some great recipes, please share them with me!

Saatat pitää myös

4 kommenttia

  1. Nam, varmasti hyvää ja sopivan kevyttä lämpimiin päiviin! Meillä kala tekee parhaiten kauppansa itse savustettuna ja oikeastaan savukalaa lapset söisivätkin vaikka joka päivä 😀

    1. Savukala, mitä luksusta! Me olemme päässeet savustamaan mökillä. Tuli niin mielettömän hyvää, etten yhtään ihmettele, jos jotkut voisivat vaikka elää sillä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *