Matkarattaat: Miten valita sopivat?

Matkarattaat_Miten valita oikeat_Westend Mum

Meillä on käytössämme Emmaljungan vaunut, mutta nyt kevään aikana huomasimme tarvitsevamme myös matkarattaat. Niitä tarvitsemme lähinnä silloin, kun matkustamme. Emme halua ottaa kaikkialle mukaan näitä ”kunnon rattaita”, vaan silloin turvaudumme matkaversioon. Hyvänä esimerkkinä toimii lentokone. Vakuutuksesta huolimatta harmitus olisi suuri, jos paremmat vaunut menisivät rikki, niiden varmaan lennellessä iloisesti matkatavaroiden käsittelijöiden toimesta.

Mistä sitten tietää, mitkä matkarattaat ovat hyvät? Osa on auttamatta todellisia rimpuloita, joita ei voi suositella kenellekään. Lopulliseen valintaan vaikuttaa tietysti käyttötarve. Jos niitä aikoo käyttää päivittäin, on laadulla suurempi merkitys, kuin esimerkiksi väliaikaisilla kesärattailla. Myös rattaiden koolla on merkitystä – erityisesti kasassa – jos ne halutaan saada mahtumaan autoreissulle mukaan. Matkarattaissa on myös erilaisia renkaita, joista toiset soveltuvat vain tasaisella asfaltilla työntelyyn. Entä tarvitsetko tavarakoria, jonne saat tungettua tavarat ja ostoskassit käsistäsi?

Matkarattaita ostettaessa kannattaa miettiä myös sitä käyttävän lapsen ikä. Nukkuma-asentoon saamisella voi olla merkitystä. Kovin pienet saattavat myös haluta nähdä työntäjän kasvot, jolloin istuimen kannattaa olla suunnattuna oikeaan suuntaan. Kuomu on hyvä olla, jotta se suojaa pientä nukkujaa auringon porotukselta. Kankaat UV-suojilla antaa tietysti parhaimman suojan.

Kannattaa tarkistaa myös, saako matkarattaisiin haluamasi lisävarusteet, kuten aurinkovarjo, hyönteissuoja tai esimerkiksi lisäkoukut kasseille.

Me päädyimme Emman City Joggereihin. Tarpeemme on vain satunnainen, joten nämä helposti pieneksi kasattavat toimivat hyvin. Ajelemme myös lähinnä tasaisessa maastossa, joten kevyet kolmipyöräiset (kääntyvällä etupyörällä) tuntuivat sopivilta.

Olemme jo jonkun aikaa ehtineet käyttää näitä matkarattaita ja olemme niihin tyytyväisiä. Yksi negatiivinen huomio mahtuu kuitenkin mukaan. Nimittäin juurikin tämän kolmipyöräisyyden ja keveyden haittapuoli, eli rattaat meinaavat kaatua helpommin, verrattuna tanakasti neljällä jalallaan seisoviin Emmaljungoihin.

Näillä nyt kuitenkin huristellaan tämän kesän matkat. Millaiset matkarattaat teillä on?

 

Travel System – How to pick the Right One?

We have these Emmaljunga´s, but we also need the travel system. We do not want to take these “better strollers” to everywhere, like in an aeroplane.

But how do you know which one of the travel systems is the best for your family? You should start the process by thinking that in what purpose you are buying the strollers. Do you use them like every day or just as a temporary option.

Does the travel system go to a small space, when travelling? Where do you use them determinate what kind of tires you need. Is the basket at the bottom needed?

It is also important to take a notice how old the children is. Should it be possible to turn the back to a horizontally? What direction the children faces should be? Does the stroller have a canopy to protect from the sun? How about the UV-protection?

We took all these facts into account and decided to buy Emma City Jogger. We are very happy with them although there is one thing. These light and three tired travel systems obviously are more in danger to fall, compared to the strongly standing Emmaljunga.

These are the travels strollers which we are using this summer. What kind of travel systems do you have?

Saatat pitää myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *