Juoksulenkki Westendin Rantaraitilla

Juoksulenkki Westendin Rantaraitilla_Westend Mum

Espoo on kaunis paikka asua useasta syystä, mutta erityisen ihanaa täällä on saada nauttia merestä. Yhteensä lähes 40 kilometriä pitkä rantaraitti kattaa lähes koko Espoon rantavyöhykkeen (reilu 10 kilometriä puuttuu) ja sitä kulkiessaan ohittaa monet pienvenesatamat, uimarannat ja rantapuistot.

Me täällä Westendissä saamme myös nauttia meren läheisyydestä ja rantaraitti onkin todella suosittu ulkoilualue. Yleensä sitä tulee käveltyä lastenvaunujen kanssa, mutta nyt kevään tulleen olen innostunut myös juoksemisesta, liittyen osaltaan äiti kesäkuntoon -projektiini.

Kaikkein ihanin ajankohta juoksemiselle olisi varhainen aamu, kun luonto vasta heräilee ja kaikkialla on epätodellisen hiljaista. Arkisista käytännönsyistä se ei kuitenkaan kohdallani toimi, joten useimmiten lenkki on iltapainotteinen. Kuten varmaan muistatte, liikuntani ei saa olla aikaan ja paikkaan sidottua, joten juoksu on hyvä, kun lenkille voi lähteä milloin vain – kunhan vain on joku vahtimassa lapsia.

En ole aiemmin järin juoksua harrastanut, joten minulla ei ollut kunnon tamineita siihen. Kevään ensimmäiset lenkit toteutettiin lenkkareilla, jotka on tarkoitettu sisäliikuntaan, liian pienillä lengginsseillä ja fleecetakilla. No, lopputuloshan oli tietysti huonosti liukuva juoksuaskel, ilkeästi puristavat jäljet nilkoissa ja juoksemisesta huolimatta kylmyys, jonka aiheutti fleecen läpäisevä jäätävä tuuli. Totesinpa siinä sitten itselleni, että ei näin.

Olen kuitenkin järjen ihminen (hys, vastaväitteet eivät sallittuja), enkä siis halua ostaa heti uuden harrastuksen alkumetreillä tonnin vermeitä – voihan olla, että juoksuharrastus jää muutamaan kertaan. Mainoksen uhrina menin Intersporttiin ja ostin sieltä juoksemiseen soveltuvan takin. Päätin jatkaa harrastusta joustavien legginssien voimin, mutta hankin isomman koon (niiiiin masentavaa) ja kengiksi valikoin tennarit, jotka Color4Care sponsoroi.

Maratoonarit saattaisivat vieroksua asusteitani, mutta perusjuoksijalle nämä toimivat mainiosti. Erityisesti pidin tennareissa siitä, että ne eivät nousseet liian korkealle nilkkaan. Nyt puuttuu enää vain musiikki, joka toisi juoksemiselle rytmiä. Olen myös kiinnostunut äänikirjoista, joista olen kuullut paljon kehuja. Sehän olisi ihan mahtavaa multitaskingia, jota tehokas puoleni arvostaisi.

Onko aurinko saanut teidät muut kaivautumaan koloistanne jo ulkoilmaan?

Yhteistyössä: Color4Care

The Jogging at Westend Shore

Westend is just in a 10-minute drive from the city centre of Helsinki (main capital). Although we are so close to the centre, we have this gorgeous shore, which offers amazing possibilities to outdoor living. I just love to go there – either just for a walk or to run. Like you may remember, I am having my let’s get this mum to summer shape -project going on. A new thing is that I am going to start to run more goal-oriented.

First time in this spring when I did go to run, I used indoor shoes, too small leggings, and a fleece jacket. Now, what would you expected to happen then? That’s right, the result was that the running did not have the right feel on it, hurting ankles with the pressure marks and (despite of the running) cold, because of the fleece, which let the freezing wind to go through. Yeap, not like that…

Well, I am a reasonable individual (shh, no objections are allowed) so I did not want to go and buy new running clothes for like worth of a thousands of euros – what if the new hobby will not last..! So I was a victim of an ad and I went to buy new pair of flexible leggings (in a bigger size, which was so depressing) and a new jacket, which holds the wind. For the shoes I got these trainers, which were offered to me by Color4Care.

I have to say that despite what marathon runners may say, these clothes were okay for running! Now the only thing that is missing is a music or sound book, so I could multitask.

Has the sun get you out from your hole and to the outdoors? If you are living at the place where the sun is always shining, please do not let us know that. So enviable…

Cooperation with: Color4Care

Saatat pitää myös

4 kommenttia

 1. Täällä rantaraitti odottaa illalla juoksijaa. Saa nähdä kuinka tämän äidin käy, ehtiikö kesäkuntoon. 🙂 Hieman tuo muutama viikko sitten tapahtunut kaatuminen on hidastanut projektia, tänään uskaltaudun (lääkäri antoi luvan) vasta juoksemaan. Mutta, tuleehan kesä vuonna 2018, jos sitten olisi kunnossa! 😉
  Aurinkoista viikonloppua!

  1. Niin, kuntoon pääsemiseen on koko loppuelämä aikaa. Ihana veruke, jos illalla vähän väsyttää 😉

 2. Tuo rantaraitti kuulostaa loistavalta ulkoilupaikalta! Juoksuun ei mun kunto riitä, mutta reippaita kävelylenkkejä olen tehnyt, ja toivottavasti lämpenevän sään myötä innostun tekemään vielä lisääkin 🙂

  Ihanat nuo tennarit!

  1. No enpä voi itsekään väittää olevani sulava pantteri, kun mennä viipotan siellä, mutta ehkä sitä kehittyy tässä kesän aikana 🙂

   Ja joo, kevään kunniaksi vähän väriä popoihin myös!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *