Perheloman Suunnittelua: Mitä kannattaa ottaa huomioon?

Perheloman Suunnittelua_Mita kannattaa ottaa huomioon_Westend Mum

Kesän korvilla (tai no, onhan nyt jo virallisesti kesä) sitä viimeistään herää suunnittelemaan matkaa. Kun kyse ei ole vain kahden aikuisen matkasta, on huomioon otettavia asioita todella monia. Enää sitä ei voikaan vain mennä minne nenä osoittaa, jottei löydä itseään vaikeasta tilanteesta. Loman kuuluisi olla lomaa myös vanhemmille, joten asiat kannattaa miettiä tarkasti etukäteen.

Tässä muutama esimerkki, joihin törmäsin matkaamme suunniteltaessa.

Kohde ja matkustusaika:

Pienten lasten kanssa voi matkustaa kauaskin. Kyllä se onnistuu, jos siihen valmistautuu huolellisesti. Kuitenkin, helpommallahan sitä pääsee, jos matkustusaika on mahdollisimman lyhyt. Täytyy kuitenkin muistaa, että pelkkä lentoaika ei vielä ole koko totuus. Löysin yhden todella kivan kohteen Kroatiassa, joka siis on noin kolmen tunnin lentomatkan päässä. Hypin jo innosta, että sinne mennään, kunnes… Lentomatka olisi lyhyt, mutta sen jälkeen olisi ollut vielä parin tunnin bussikuljetus ja noin puolentunnin venematka. Kaiken kukkuraksi lähtö oli sellaiseen aikaan, että lentokone saapui perille kohteeseen hiukan ennen keskiyötä. Kaikki matkustus tapahtuisi siis lasten nukkumaanmenoajan jälkeen ja perillä hotellilla oltaisiin oltu vasta tyyliin kahdelta yöllä. Onnittelin itseäni, kun huomasin ajankohdan ennen kuin ryntäsin tekemään varausta. Olisi meinaan saattanut tulla aika mielenkiintoinen matka..!

Palvelut:

Monet villat ja isommat huoneet tarjoavat oman pienen uima-altaan. Kannattaa kuitenkin muistaa, että yleensä nämä huonekohtaiset uima-altaat ovat tietysti pieniä ja aikuisille suunniteltuja, joten niistä ei ole paljoa iloa pikkuisille. Yksi tällaisista oman uima-altaan omaavista hotellivaihtoehtomme oli kiva, mutta hotellilla ei ollut myöskään lastenallasta. Heillä oli kuitenkin ranta, joten ajattelimme sen riittävän. Onneksi kuitenkin huomasimme, että ranta oli remontissa ja sen uskottiin avautuvan kesäkuun aikana. Ihana se oli, mutta ajatus siitä, ettei lapsilla olisi uimisen mahdollisuutta, ei toimi meillä.

Huone:

Valitset sitten huoneen, huoneiston tai villan, mieti varsinaisten nukkumapaikkojen lisäksi myös muutamaa muuta seikkaa. Löysin kivan villan, joka soveltui monilta osin. Sitten tajusin, että sehän on kahdessa kerroksessa. Portaikossa ei tietystikään ole turvaporttia, joten lasta ei voi päästää vapaaksi yläkerrassa. Osa makuuhuoneista sijaitsi ylhäällä ja osa alhaalla. Tämä siis tarkoittaa, että osa lapsista nukkuisi eri kerroksessa kuin aikuiset. Tämä vaihtoehto toisi vähän liikaa jännitystä, joten tiputin sen pois laskuista.

Muita huomioita:

Huoneessa olisi hyvä olla edes minijääkaappi, jonne saa lapsille jotain pientä – kaiken varalta. Kannattaa myös varmistaa, kuinka todennäköisesti saatte mahdollisen vauvansängyn, sillä monet hotelit mainostavat tarjoavansa niitä, mutta eivät takaa sitä. Tuohon kun luottaa, eikä heillä yllättäen olekaan vapaita sänkyjä – mitäs sitten? Myös syöttötuolien mahdollisuus kannattaa tarkistaa, samoin onko hotellilla jotain erityistä kivaa aktiviteettiä lapsille, joko leikkialueen tai jonkun kivan päivätoiminnan muodossa.

Kaikkia näitä seikkoja ei välttämättä tulisi edes ajatelleeksi, ennen kuin vasta liian myöhään. Tietysti nämä seikat eivät ole kaikille ongelmia, mutta meille ne olivat turn off. Onneksi kuitenkin matkavalikoima on niin laaja, että jokainen perhe varmasti löytää itselleen sopivan vaihtoehdon. Muistakaa myös perinteisten pakettimatkojen lisäksi itse räätälöidyn matkan mahdollisuus!

Millainen matkaaja sinä olet? Teetkö buukkauksen ja hiphei sitten mennään, vai suunnitteletko kaiken tarkasti etukäteen?

Kuvassa muuten näkyy hyvänä esimerkkinä New Yorkin The Plaza -hotellin tapa huomioida lapset ja lapsenmieliset.

 

 

Going on a Family Vacations:
Planning it Carefully

If the trip is not only for two adults but you have the children to look after also, the vacation planning is not that simple. There are few facts that you need to take into considerations.

The destination and travel time:

It is possible to travel far with the children if you plan that well. But obviously the shorter the travel time is the easier it is. I found this beautiful destination at Croatia, where is only three hours fly. I almost booked that but fortunately I realized that there was going to be also a few hours driving time as well as 30 minutes boat trip to get to the hotel. And all of the travel time would be at night.

Services:

Many of the villas have their own pools. That is nice but you have to understand that the pools often have children’s area. I found this gorgeous villa by the hotel, which did have the own pool, but the hotel did not have a children’s pool. On the other hand the hotel was located on the beach so we thought that it was enough. Then I realised that the beach was under construction and it was planned to open during the June.

Rooms:

Whether you choose a room, villa or a bigger family room remember to think not only how many beds there are but also other things. One option was this two-floored villa. But there were no safety gate at the stairs and the bedrooms was located at different floors. That means that the little ones would have been sleeping at another floor than adults and that is not a safe idea.

Other facts:

I recommend checking that the room has even a small fridge where you can store some snack to the children. Also double check that the hotel has baby cribs – really has them a lot. Many of the hotels do have them but does not promise that you can have it. And if they are out at the moment – what you do then? The high chairs are also important, so ask if the hotel has them.

Many of these facts people do not event understand to think before it is too late. Of course these are not a deal brokers for everybody but to us they were. Luckily there are so many options that every family will found a great destination and vacation to them.

What kind of voyager are you? Do you plan everything carefully or just go wherever your nose takes you?

Saatat pitää myös

4 kommenttia

    1. Ja vaikka kuinka yrittää miettiä asioita etukäteen, silti jotain saattaa jäädä ajattelematta. Tärkeintä silloin on, ettei anna sen pilata lomaa 🙂

  1. Aikaisemmin olimme miehen kanssa melko huolettomia matkustajia (toki matkavakuutukset ja tärkeät jutut kunnossa), eikä meitä haitannut pitkät matkustusajat, tai se, ettei kaikki mene suunnitelmien mukaan.

    Nyt, kun on tuo lapsi, niin suunnittelen hyvinkin tarkkaan, että kohde sopii varmasti meille, ja että kaikki tarvittava on mukana tai saatavilla kohteessa. Kaksivuotiaan kanssa pitkät lennot ei houkuta, joten Euroopan kohteilla mennään ainakin muutama vuosi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *