Kesälahjat Hoitotädeille

Kesalahjat Hoitotadeille_Westend Mum

Kesäloma lähenee ja on taas aika miettiä lahjat lapsia hoitaville. Useimmiten heille annetaan lahjaksi lahjakortti Stockmannille. Tällöin joku aktiivinen vanhempi kerää muilta 30 euroa / lapsi ja kipaiseen ostamassa lahjakortit, kortit ja kukat. Yleensä lahjakortti on Stockmannille, toisinaan se on ollut Kämpin span hoitoihin.

Lahjakortti Stockmannille on mielestäni paras tapa muistaa hoitajia. Se on yksinkertaisesti helppo, kun ei itse tarvitse kaiken muun kiireen lisäksi miettiä omaa lahjaa, jossa olisi jotain oikeaa ideaakin. Uskon myös, että hoitajat arvostavat lahjakorttia, sillä se on todella kirjaimellisesti rahanarvoinen lahja, jonka voi käyttää joko luksukseen tai elämiseen. Lahjakortin summa nousee myös kohtuullisen kivaksi, kun ryhmässä on lapsia 12-24 (vai mitkäs ne nykyrajat ovatkaan), riippuen tietysti ikäryhmästä.

Tämä kevät kuitenkin yllätti meidät kaikki, eikä kukaan muistanut ottaa koppia lahjakorttien hankinnasta. Niinpä se jäi hankkimatta ja minulle tuli mayday… Mitä ihmettä me viemme lahjaksi..?

Juttelin asiasta useamman äidin kanssa. Monen mielestä opettajille tai hoitajille ei kannata kiikuttaa sitä tuhannetta Mariskoolia tai Muumi-mukia. Kuohuviinipullo on joidenkin mielestä mauton lahja lapsen hoitajalle, toiset eivät kestä iänikuisia kynttilöitä tai serviettejä. Eräs kannatti lapsen omatekemää lahjaa, esim. keittiöliina, mutta toinen väitti hoitajan vain heittävän sen roskiin, saadessaan niitä jo monia mahdollisilta omilta lapsiltaan.

No höh, tässä ei siis voi voittaa.

Koska en tunne hoitajien henkilökohtaista makua, päätin, että lahjan tulee olla neutraali ja käytännöllinen. Mietin ja mietin, kunnes viimein älysin olennaisen – asiaa tulisi kysyä lapselta itseltään. Hän oli sitä mieltä, että piknik on kaikista kivaa. Hänen mielestään voisimme kerätä hoitajille korit, joihin laitetaan kesäisiä asioita, joita voi hyödyntää piknikillä. Korin voisi koristella kukkasilla ja laittaa mukaan lapsen omatekemät kortit, joihin kirjoitan lapsen sanelemat, henkilökohtaiset terveiset ja kiitokset.

Mitä mieltä, olisiko se hyvä lahja?

Onko teillä tapana muistaa hoitajia ja/tai opettajia? Mitä keksitte antaa heille?

 

Summer Gifts for the Nannies

The summer vacation is coming closer and it is a time to think about the summer gifts for the nannies. Usually we parents collect 30 euros per child and buy a gift cards to department store called Stockmann or to a luxurious Kämp spa. This year the spring kind a surprised all of us parents and no one did the collection of money. That means that I was in trouble, because I had to use my own head (hahaa…) and invent some nice presents for all of them.

So what is the wise present to give to them? My child had this great idea that everyone likes picnic. Some kind of picnic-summer-basket might be a great idea. And ad along some flowers as well as a card where I could write child’s personal message and thank you for each one of the nannies.

What do you think, would it be a nice idea?

Do you have the habit of giving presents to children’s nannies and / or teachers? What do you give to them?

Saatat pitää myös

6 kommenttia

 1. Koululaisten luokissa olemme toteuttaneet tuota yhteislahjaa, peukutan kyllä sen puolesta. Päiväkotiin olemme vieneet pienet lahjakortit, yleensä idylliseen kahvilaan. Moni on sitä mieltä että ei opettajille/hoitajille tarvitse mitään viedä, kun saavat palkkansa. Mutta, itse tykkään viedä pienen muistamisen. Muistammehan me ystäviämmekin ja työtovereitamme, keräämällä yhteislahjoja.
  Mukavaa aurinkoista viikonloppua!

  1. Kiva kun teilläkin jaksetaan järjestää yhteiskeräys ja sitä kautta kiva lahjakortti opettajalle! Se on ehdottomasti paras lahja – tämä muille vinkiksi, jos vielä mietitte mitä antaa hoitajille!

   Myös tuo lahjakortti idylliseen kahvilaan on todella hyvä idea..! Siitä hoitajat saavat kivaa tekemistä kesälle.

   Mielestäni muistaminen on kohtelias ja huomaavainen tapa, jota henkilökunta varmasti arvostaa 🙂

   Ihanaa viikonloppua myös sinulle!

 2. Kaikki lahjakortit ja muut aineettomat lahjat ovat mielestäni parhaita. Esim. jouluna ostin leffalippuja hoitajille. Nuo piknik syötävätkin kuulostavat maukkailta. Nyt tilasin hoitajille kesäiset kukkakimput, joista tulikin ihanat.

 3. Oi, tuo piknik on loistava idea! Ja tosiaan lahjan hintaa saa helposti säädeltyä valtsemalla omaan budjettiin sopivia tuotteita.

  Minä en edes tunne, tai tiedä nimeltä muita vanhempia, joten yhteislahjoja ei meillä keräillä :/ Olisi kyllä tosi kiva idea!

  1. Nimenomaan, korit taipuvat moneen eri aiheeseen ja buduun. Voihan sitä vaikka leipoa sen korin täyteen pullaa ja kiikuttaa pk:lle kahvihuoneeseen kaikkien iloksi. Sehän muuten olisi myös aika kiva idea..!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *