Kesävieraan Viemiset

Kesavieraan Viemiset_Westend Mum

Juhannus ja kesäiset yön yli vierailut lähestyvät. Moni kesävieras miettii, mitä veisi emännälle ja isännälle lahjaksi. Jälleen kerran, kannatan käytännöllistä lahjaa. Tässä muutama vinkki, joista toivottavasti saat inspiraation omaan kesälahjaasi!

Aloitan aina miettimällä, mistä lahjansaaja pitää. Kalastajalle veisin vieheen tai uistimen, leipurille jonkun jännittävän uuden reseptin ja ainekset siihen (tai sitten leipoisin sen itse valmiiksi ja antaisin reseptin mukaan) ja juhlimisesta nauttivalle kiikuttaisin drinkkilasit ja täytteet niihin, joista sekoittaisin meille illalla cocktailit. Mikäli mökki sijaitsee lähellä kylää, voisin ostaa lahjakortin kylän kahvilaan, ravintolaan tai nähtävyyteen. Näin voi tukea pikkukaupungin yrittäjää ja kesämökkiläinen pääsee nauttimaan lähiseutunsa tarjonnasta.

Jos et tunne emäntää tai isäntää niin hyvin, että osaisit viedä henkilökohtaisen lahjan, ovat kukkakimppu ja kuohuva toimiva yhdistelmä aina. Myös jokin sinun suunnastasi henkilökohtainen lahja on hyvä, kuten kaunis kori, johon olet pakannut omatekemää hilloa, leipää, piirakan… Hyvin usein vaivalla tehtyä arvostetaan enemmän kuin euroilla hankittua lahjaa.

Moni tekee tästä asiasta taidetta, aiheuttaen itselleen hirveän stressin. Totuushan on, että pelkkä viinipullo, kukkakimppu tai korillinen pikkuherkkuja ovat vallan riittäviä viemisiä, jotka ilahduttavat varmasti!

Millaisia kesälahjoja sinä olet vienyt tai saanut?

 

Hostess and Host Gifts

The Midsummer Fest and other over night summer visit´s are coming closer so it is time to think what you should as a guest bring to the hostess or the hosts. I give my vote to the practical gifts so here are a few examples, which hopefully inspired you.

I start the process by thinking what might the gift receiver like. If he or she likes to fish, I might give a lure, if the receiver is a baker I would give a recipe with the ingredients (or I bake it my self and give the recipe with it). If I know what a party animal the hostess or host is, I would pack a few cocktail glasses and drinks and mix drinks for us at the evening. And finally, if the summerhouse were located near a little village, I would buy a gift certificate to some nice restaurant or café. In that way I could support the local entrepreneur and the receiver have a chance to go to enjoy local food etc.

If you do not know the hostess or the host personally, a bouquet and champagne are always a good combination. And if you have the talent of making something by your self, that would be a great and personal gift. People tend to appreciate more about the self-made gifts than the bought ones.

Finally, I know that many of us make this gift thing as an art form and stressed them selves out while choosing the perfect gift. The truth is that a bottle of wine, flowers or a basket of a little snack are enough and a nice presents which will make the receiver happy.

What kind of summer presents you like to give or receive?

Saatat pitää myös

4 kommenttia

  1. PIeni korillinen herkkuja, olisi aivan upea lahja! Uskon, ettei moni edes odota saavansa mitään, joten kaikki viemiset otetaan ilolla vastaan 😀

    Itse tehty syöminen on aina pop!

    1. Nimenomaan jotain sellaista, jonka voi syödä pois, eikä tarvitse kiikuttaa kotiin kesän päätteeksi 😀

  2. Kuulostaa hyvältä lahjalta! Mielestäni mukavia lahjoja esim juhannuksena on juurikin käytännölliset lahjat. Ja, viime juhannuksena vieraat toivat pojille pihapelin, jota sitten yhdessä pelailimme. Sekin oli kiva!

    1. Erilaiset pihapelit, jotka kannustavat yhdessä olemiseen ja tekemiseen ovat todella kivoja. Aikuisillekin tekee välillä hyvää olla mukana peleissä! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *