Original Sokos Hotel Ilves: Ei ole sama minne päänsä painaa

Original Sokos Hotel Ilves_Westend Mum

”Hyvä on, tämä kelpaa kyllä”, kolmivuotias totesi vaatimattomasti, seisoessamme Original Sokos Hotel Ilveksen Junior Sviitissä, joka tulisi tuolloin olemaan kotimme seuraavat pari yötä. Sen jälkeen hän otti kunnon spurtin ja heittäytyi muhkealle sängylle X-asentoon.

Mies kurkkasi kylpyhuoneeseen ja ilmoitti, että hänet löytää sitten sieltä. Poreammeesta. Pyysin hilaamaan tarvittaessa pyllyä toiseen reunaan, jotta väsynyt äitikin mahtuu mukaan. Herra lupasi toimia niin ja liukeni paikalta. Se rontti meinasi mennä kylpemään heti, vaikka tehtäviä oli vielä muutama sata. No, annoin hänelle tämän erän ja ryhdyin penkomaan matkalaukkuja.

Tavaroiden purkaminen keskeytyi järkyttävään kiljaisuun, joka sai sydämeni hyppäämään kurkkuun. Pelästyneenä käännyin ympäri, odottaen jonkun makaavan pää kainalossa lattialla, mutta kohtasinkin lasten innostuneet kasvot. ”Me saimme herkkuja!”, he huusivat. Niinpä näkyi. Lapset oli huomioitu mukavasti jo respassa ja sama jatkui huoneessa, pienten naposteltavien muodossa. Hillitsin omaa kiljuntaani, huomatessani vanhempien omat herkut. (Eli skumpat… Mitä oikein ajattelit..?)

Isot perheet ja hotellit eivät yleensä käy hyvin käsi kädessä – tila kun on rajallinen. Tämä huone kuitenkin oli iso ja tilava. Puhumattakaan hyvästä mausta, jolla se oli sisustettu! Poissa olivat kasarityyli ja virttyneet kukkakuosiset verhot. Tilalla olivat moderni värimaailma ja mielettömän ihana valotus. Seinissä kulki vaakasuunnassa valonauhat (mitä lie?), jotka toimittivat upeasti hämärän valotuksen virkaa. Voin vain kuvitella, miten upealta huone näyttää talvisella säällä, jolloin etsitään sopivaa suhdetta (olemattoman) luonnonvalon, sähkövalon ja sopivan hämäryyden kesken.

Ja ne sängyt. Voi jessus. Ihanat! Olen joskus vaativa mielipiderikas siitä, millaisessa vuoteessa nukun. Usein hotelleissa lakanat ovat selkeästi menneet niin monen pesukoneen ja mankelin läpi, että niistä voi puhaltaa nukat irti. Oletko joskus uskaltanut kurkistaa tyynyliinan sisällä olevaa tyynyä? Jos et, älä tee sitä jatkossakaan (keltainen oksennus). Nyt kirjaimellisesti (ja täysin valehtelematta) tuntui kuin olisin nukkunut höyhenten päällä – ehkä muuten oikeasti teinkin niin? Vuode – tai oikeastaan petivaatteet – olivat pehmeimmät, missä olen koskaan nukkunut.

Huone koostui vanhempien makuuhuoneesta, joka oli olohuoneen välittömässä läheisyydessä. Olohuoneeseen mahtuu pedattuun sohvaan ainakin kaksi lasta nukkumaan ja tilaa riitti vielä paljon, tarvittaessa jopa vaikka kolmelle matkasängylle. WC oli erotettu kylpyhuoneesta, joten käsienpesutiloja oli kaksi. Huoneessa oli myös kapselikone, josta olisi voinut halutessaan keittää kahvit, samoin kuin normaalit minijääkaappi, tallelokero yms. Parveke on hotellimaailmassa harvinaista herkkua, josta otimme täyden ilon irti. Näkymät olivat upeat. Aamupalan jälkeen otimme aina kahvit take a way -kupeissa, jotta pääsimme nauttimaan niitä parvekkeelle. Yöaikaan herätessä (kyllä, kun on tuo mini tuossa…), oli hauska vilkaista ulkona kulkevia ihmisiä ja ”menoa”. Heittomerkit, koska oli kuitenkin juhannusviikonloppu, joten menon taso oli tietysti mitä oli.

Hotelli itsessään oli kiva. Erityisesti ilahdutti ystävällinen henkilökunta. Turhanpäiväinen pönötys oli poissa ja tilalla oli avuliaisuus ja aito hymy. Myös hotellin juhannuksena auki olleen ravintola Amarillon henkilökunta oli valmis tekemään asioita asiakkaan eteen, kuten tarjoamaan meille pöydän täyteen ammutusta ja varatusta ravintolasta – koska emmehän me olleet ymmärtäneet tehdä varausta.

Meillä oli aivan mielettömän hyvä juhannus Särkänniemessä ja aidosti miellyttävä vierailu hotellissa Tampereen keskustassa, jossa muuten Original Sokos Hotel Ilves sijaitsee. Kerkesimme myös tutustumaan Tampereen kaupunkiin muutoinkin, nähtävyyksien muodossa. Siitä kuitenkin lisää huomenna…

Oletteko te olleet Sokos Hotel Ilvesksessä?

Vielä tähän loppuun kuva, joka aiheuttaa jokaisessa pikkulapsen vanhemmassa sekopäisen tirskahduksen. Yep, not gonna happen…

Yhteistyössä: Original Sokos Hotel Ilves

 

Original Sokos Hotel Ilves:
It matters Where you lay your Head at Night

“Well okay, this will do”, our three year old said oh so modestly, as we were standing at the Junior Suite at the Original Sokos Hotel Ilves, which was going to be our home for the next few days. Then she jumped on the bed to the position X.

The husband peeked in to the bathroom and said that we could find him there. At the jacuzzi. I asked him to move his little bum to the other edge if necessary, in case if the tired mum would want to join him. The mister agreed and slipped away. That man thought to go to the jacuzzi straight away even there were like million things to do..! Well, I gave this round to him and started to unpack the luggages.

Suddenly I heard a terrible scream and I turned around just waiting to see someone at the ground and their heads besides them, but what I saw was the children with happy faces. “Look mum, we got some treats”, they screamed. Yep, I could see that. The children were taken into account at the down stairs reception also and the same continued at the room. That was nice. I had to prevent my own scream, when I noticed how us parents had been taken into account. (I mean with the sparkling wine. What did you expect..?)

Big families and hotel rooms do not often go hand in hand – because of the limited space. This room on the other hand was big and spacious as well as decorated with a good taste. There were no 80´s floral patterns there but a modern room with a great lightening. There were this light going on the wall, which was amazing for the atmosphere. I could only imagine how great is looks at the wintertime, when there is battle against the (none existent) natural light and the electric light.

And the beds… Oh my… They were lovely! I am sometimes quite demanding exact with the beds I sleep in. Quite often the hotels bedding are gone through such a hell (many times of washing and mangle) that you are able to blow away the pill. Have you ever looked at the pillow inside the pillowcase? If you have not, please do not do that (yellow vomit). In this case it really feel like I was sleeping at the feathers – and actually maybe I did? The bed – or should I say beddings – were the softest where I have ever sleep on.

The room consisted from the parents bedroom and the near by living room where you could have the couch as a bed for at least two children. There were also room for two or three travel cot for the babies. The bathroom was separated from the powder room so there was two sinks. The room had also coffee maker and some normal things like a mini freezer and safe deposit box etc. The balcony was a rare luxury at the world of hotel rooms – and we did take a full pleasure of it! After every breakfast we took the coffees as take a way -cups into the room and drank them at the balcony, while we admire the views. Sometimes when I woke up at the middle of the night (yes, I do that, because of the mini version), I opened the curtains and watched what was going on outside. Well, nothing much was going on, because of the fact that it was the Midsummer weekend – that means very slow and quiet city BUT the views was beautiful.

The hotel itself was so nice. Especially we were delighted about the warmth’s of the staff. There was now unnecessary stiffness there but a real willingness to help. Also the restaurant Amarillo´s staff was so kind to us. The restaurant was fully booked but they were able to find us a spot so that the children could have something to eat!

We had such a lovely time at the Särkänniemi Midsummer Fest as well as the Original Sokos Hotel Ilves, which is by the way located at the centre of Tampere city. We were able to go around the Tampere city as well to see the sights, but more of that tomorrow…

Have you been at the Sokos Hotel Ilves?

Cooperation with: Original Sokos Hotel Ilves

Saatat pitää myös

2 kommenttia

  1. Ihanan juhannuksen olette saaneet. Olen ollut joskus Ilveksessä työreissun puitteissa.
    Viikko sitten olin Tampereella blogiystävää treffaamassa ja oli niin mielettömän mahtava reissu että muistoksi jäi paljon mahanpohjaa kutkuttavia naurumuistoja, ihania drinkkejä ja huippumahtavia blogiystäviä. Tampere oli kyllä uskomattoman kaunis kesäkaupunki.

    1. Ihanalta kuulostaa sinunkin reissusi! Kivoja myös tuollaiset blogitapaamiset. Tampere tosiaan on kiva kaupunki. Saattaa olla, että menemme sinne uudestaan tänä kesänä, sellaisena ajankohtana, kun kaikki paikat ovat auki. Niin paljon kiinnostavaa jäi vielä kokematta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *