Tampere: Kesäkaupunki

Tampere_Pyynikin torni_Westend Mum

Tiedättekö sen järjettömän tunteen, kun seisoo jossain korkealla, kurkistaa reunan yli ja pelkää putoavansa, vaikka edessä olisi kuinka vankka este? Vilunväreet menevät vieläkin selkääni pitkin, muistellessasi tunnetta, kun seisoin Pyynikin tornin näköalatasanteella. Lapset (ah nuo omassa päässänsä kaikkivoivat) hyppivät innoissaan ja pyysivät nostamaan korkealle, jotta he näkisivät. Liiskasin selkäni seinää vastan ja hippasen kohotin lasta, jotta hän saattoi nähdä jotain muuta kuin edessä olevaa muuria. Sain kiitokseksi jupinaa siitä, ettei 5 senttimetrin nosto maasta tee ihmeitä näköalalle, mutta tällä kertaa en välittänyt, vaan ohjasin lauman takaisin maanpinnalle.

Kun olimme turvallisesti maankamaralla, iskimme pyllyt penkkiin ja nautimme kahvista ja kahvilan kuuluisista munkeista. Sää oli ihana ja terassilla nautittu välipalahetki oli mukava.

Tampere oli hiljentynyt juhannusviikonlopuksi (yllätys), joten emme päässeet käymään Muumimuseossa. Lähes autio kaupunki on muuten aika aavemainen ilmestys. Keskustan kadut huokuvat tyhjyyttään, kaduilla ei kävele kukaan ja kaikkialla on hiljaista. Todella jännä tunnelma, kivalla tavalla.

Koska muutoin niin ihana kaupunki ei tarjonnut erityistä tekemistä hiljaisena viikonloppuna, päätimme tehdä aina avoinna olevia asioita (jotka sattuivat kaikki olemaan ilmaisia – lompakko kiittää!). Menimmekin yöpaikkanamme olleen Original Sokos Hotel Ilveksen respan suosituksesta tutustumaan Pikku Kakkosen puistoon. Lapset hullaantuivat täysin monipuolisen puiston tarjontaan. Innoissaan kaikki ähtäytyivät samaan aikaan sellaiseen ympäri menevään karuselliin. Siinä vaiheessa, kun pienin rupesi näyttämään oksun merkkejä, oli kiire viheltää peli poikki.

Kävimme myös Sorsapuistossa, joka tosin sai lapsilta heti kritiikkiä, koska puisto oli täynnä kanoja. Maailmassa oli siis vääryys.

Tampere on todella hauska kesäkaupunki, jopa viikonloppuna, jolloin kaikki paikat ovat kiinni. Monta mielenkiintoista paikkaa jäi kuitenkin vielä näkemättä, joten kaupunkiin on ”pakko” mennä joskus toiste uudestaan!

Oletko koskaan käynyt Mansessa – vai oletko paljasjalkainen manselainen?

 

Tampere: The Summer City

Do you know the weird feeling what you might have when you are standing at the top of the building, looking down and being scared of the fall, even though the wall in front of you is very sturdy? I still got the chills when I think about the time I stand at the very top of the Pyynikki Observation Tower. The children (who are in their own heads almighty) were jumping down for an excitement and asked me to lift them up so that they could see more. I squished my back into the wall and lift the child a little bit, so she could see something more than just the brick wall. For a thank you for it I got only mumbling about the fact that lifting 5 centimetres did not help anything, but in this case I did not mind but rushed the herd down stairs.

When we were at the ground again we placed our bums into the seats and enjoyed a cup of coffee and the café’s well-known doughnuts. The weather was beautiful and the snack time was nice.

The city of Tampere did quiet down for the Midsummer weekend (what a surprise) so we did not get to go to the Moomin Museum. The city was almost deserted and quite spooky I have to say. The downtown streets did ooze emptiness, there were no one walking there and everywhere was silence. The atmosphere was so weird, but in a good way.

Because normally so vibrant city did not offer much to do at this slow and quiet weekend, we decided to do thing that are always available (and all of them happened to be free, so our wallet says thank you!). The receptionist of the Original Sokos Hotel Ilves, which we were staying, had told us about the Pikku Kakkonen park which is the park made by the theme of this Finnish children’s program. The children were so exited about the parks versatile selection. Very eagerly they all squeezed to this little carousel. At the point when I saw that the little one seemed like the poor thing would vomit it was time to call it quits.

We did go also to the Sorsapuisto (in English: Duckpark), but it did get much critic from the children because there were only chickens and not a single duck. There was an injustice in the world you see.

The city of Tampere is so fun summer town, event at the weekend when everything is closed. There were many interesting places where we would like to visit, so we might just “have to” go there again!

Have you ever been at the city of Tampere?

Saatat pitää myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *