Skagenperunat

Skagenperunat_Westend Mum

Tai siis melkein. Skagen ei varmaan ole oikeasti skagen, jos siinä ei käytä (katka)rapuja? Niitä ei ollut, joten käytin kampasimpukkaa – äyriäinen kuitenkin!

Yhtä kaikki, tämä on oikein kiva kesäpöydän lisuke. Laitoin uudet perunat uuniin öljyttyyn vuokaan ja maustoin suolalla. Kypsensin niitä 200 asteessa ensin ohjeen mukaiset 35 minuuttia, mutta sen jälkeen ne olivat vielä minun makuuni turhan kovia. Niinpä omatoimisesti pidensin paistoaikaa – ja unohdin ajankulun. Toisen puolituntisen jälkeen otin sitten hippasen kypsät potut pois uunista ja jätin jäähtymään hetkeksi.

Paistoin pannulla kampasimpukat ja pilkoin ne pieniksi. Tein ”skagentahnan” sekoittamalla kampat, majoneesin, ranskankerman ja tillin keskenään. Maustoin suolalla ja pippurilla ja laitoin jääkaappiin hetkeksi. Hetkinen, nyt jäin miettimään, tunginkohan myös kevätsipulia mukaan. Hmm… Olisi pitänyt kirjoittaa resepti ylös heti kokkailun jälkeen. Näin muutamaa päivää myöhemmin saa jo miettiä, jos on tuunaillut alkuperäistä ohjetta..!

Kuitenkin… Tein pottuihin pienet holet, jonne lusikoin skagenmassan. Päälle laitoin vielä kirjolohenmätiä ja tilliä. Oli muuten hyvää!

Mikä on teidän paras grillikesän lisukeresepti?

 

When the potatoes goes Skagen

All most, at least. I do not know whether skagen is really skagen, if you are not using shrimps? We did not have those at the house so I used scallops – shellfish anyway!

This is very nice side dish for the summer barbeques. I put the new potatoes to the pan, season it with salt and put in to the oven of 200 Celsius for about 35 minutes. After that I thought that the potatoes was too hard for my taste so I let them be longer than the original recipe said. Much longer, because I forget the time… After another 30 minutes, I took very much well done potatoes out of the oven and let them cool a little bit.

Then I fried the scallops at the pan and chopped them to little slices. I made the “skagen” paste by mixing up the scallops, mayonnaise, crème fraiche and dill and season it with salt and pepper. Then I put it in the freezer for a little bit. Wait a minute… Now I started to wonder whether I put some spring onions on it also. Hmm… I should have written the recipe down right after I made the dish. Now few days later it is hard to remember, if you have been tuned the original recipe..!

Either way… I made a little hole to the potatoes and filled them up with the skagen paste. A little bit roe and dill to the top and it was finish. Tasted delicious!

What is your favourite barbeque side dish recipe?

Saatat pitää myös

4 kommenttia

    1. Kiva jos tuntui hyvältä kokeiltavalta! Olen jotenkin ihan hurahtanut kampasimpukoihin ja mätiin. Ne ovat tämän kesän must minulle 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *