Karkeilla täytetty Ruusukakku

Karkeilla taytetty Ruusukakku_Westend Mum

Täällä juhlittiin syntymäpäiviä tässä joku aika sitten. Leivoimme juhliin kakun, jonka sisälle piilotettiin karkkeja. Yritin kyllä ottaa kuvaa myös jännittävästä sisuksesta, mutta se oli loppujen lopuksi niin sotkuinen näky, etten viitsinyt sitä kuvata.

Kiva se kuitenkin oli! Kakku valmistetaan ihan normaaliin tapaan täyttäen ja jääkaapissa hyydyttäen. Sen jälkeen siihen koverretaan keskelle reikä (ei ihan pohjaan saakka), johon karkit kaadetaan. Päälle voi asettaa vielä kakkua kanneksi, jos tarvitsee tasaisen pinnan. Sitten vaan kuorrutus päälle, niin salaisen sydämen kätkevä kakku on valmis!

Nyt onkin saatu monia kauniita ja lämpöisiä päiviä. Tulihan tästä kesästä ihan lämmin, vaikka uutiset pauhaavat kylmästä kesästä. Tosin tämähän on aina jokaisen oma käsitys, joka riippuu siitä, millaisesta säästä sitä tykkää ja miten itse määrittelee lämpimän kesän.

Vielä minulla on kuitenkin talviturkki niskassa – ja varmaan kyllä pysyy koko kesän. Miten te, joko olette dipanneet itsenne (hyiseen) meri- tai järviveteen?

 

The Rose Cake filled with Candies

We celebrated birthday here some days a go. I baked a rose cake, which is inside filled with candies. I tried to get some pictures from the inside also, but the reality is that it was so messy looking that I did not take the picture.

The idea of this cake is great! The cake is made at the normal way, filling it and letting it set in the fridge. After that I took a piece away from the centre (not down to the bottom) and filled it with candy. You can put the lid back on if you need a flat surface. Then I just put the frosting on and the rose cake was ready!

We have had many sunny days, which is so nice! This summer ended up being warm and sunny after all, although the forecast predicted otherwise. Obviously warm summer means different to all of us, it depends on how you define the word warm…

I still have the winter coat on my neck – that is a Finish way of saying that I have not jumped into the sea this summer. And I am not going to either. The summer has not been THAT warm. But how about you, have you been swimming a lot in this summer?

Saatat pitää myös

4 kommenttia

  1. Oi, näyttää hyvältä! Olisipa ollut hauska nähdä myös sisus! Mitä karkkeja laitoit?

    Minä olen jo kaksi kertaa ehtinyt uida järvessä tälle kesälle 🙂 Harmittaa, kun säät eivät oikein suosi järviuiskentelua :/ Toivon ihmelämpenemistä seuraavan kahden viikon aikana, jonka olen vielä lomalla 😀

    1. Laitoin kakun sisälle Fazerin Amerikan pastilleja. Ne osoittautuivat ehkä turhan isoiksi, joten suosittelen ennemmin niitä pienempiä ranskanpastilleja. Kuvauksellisesti kauniimpaa on muuten tehdä päällys sokerimassalla (eikä tuolla kermavaahdolla), niin saa sisuskuvastakin kivan. Nyt se kermavaahto läsähti ja sotki karkit, joten näky ei tosiaan ollut mikään nätti 😀 Mutta maku oli!

      Peukut pystyyn helteelle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *