5 x Havaintoa Wienistä

5 x Havaintoa Wienista_Westend Mum

Wien on aivan ihana kaupunki. Ehdottomasti suosittelen siellä vierailua, jos ette ole vielä käyneet.

 1. Kaupunki tuntuu todella tutulta, sillä se on monin paikoin hyvin samannäköinen kuin Helsinki (puhun siis keskustan alueesta). Samantyylisiä kauniita vanhoja rakennuksia löytyy molemmista kaupungeista – toki Wienistä paljon enemmän, suurempi kaupunki kun on.
 2. Viini on halpaa. Aijaijai Suomi ja verotus.
 3. Ruuhkat saattavat olla valtaisia, kuten tietysti missä tahansa suurkaupungissa. Saimme huomata tämän harmillisella tavalla, taksimatkalla Guns N`Rosesin keikalle. Myöhästyttiin siis, kuten jo aiemmin kirjoitin.
 4. Kaupungissa saa tupakoida ulkona lähes missä vain, esimerkiksi ravintolan terassilla. Se on niin outoa (ja kieltämättä vähän harmillista)! Hassusti me aina totumme niihin sääntöihin, joihin meidät pakotetaan. Eihän siitä ole kauaakaan, kun meilläkin sai tupakoida ravintolan terassilla.
 5. Hop On – Hop Off -bussi toimii todella hyvin ja kierrokset oli suunniteltu hyvin ja mielenkiintoisiksi. Hassu juttu muuten tapahtui kierroksen alussa. Kuuntelimme niillä bussin kuulokkeilla selostusta, josta olimme itse valinneet englannin kielen. Vähän hämmästyneenä totesin, että englantilaisen selostuksen puhuu lapsi. Ajattelin sen kuitenkin olevan söpöä ja jäin kuuntelemaan. Hiukan hassusti hän selitti asioista, yksinkertaisesti ja lyhyestä. Esimerkiksi museon kohdalla hän rauhoitteli, ettei se paikka oikeasti ole ihan niin tylsä paikka, miltä kuulostaa. Vielä tässäkään vaiheessa minulla ei kolahtanut, vaan jatkoin kuuntelua. Vasta kun mies jutteli jostain selostajan kertomasta historiallisesta tapahtumasta, hämmästyin miksen itse ollut kuullut sitä kohtaa. No en kai ollut, koska puheet pidettiin minimissä lasten puolella

Oletteko te käyneet Wienissä? Mikä oli lempikohteenne?

You find the English version here.

Saatat pitää myös

4 kommenttia

  1. Oli kyllä kaunis paikka. Ja huomasimme myös muutaman kivan kohteen lapsillekin, joten miksei olisi hyvä perhelomakohdekin 🙂

 1. Kaunis kaupunki ja luin jo postauksesi hotellista, aivan ihana! Millaisia kohteita lapsille siellä olisi, minua kiinnostaisi käydä siellä lasten kanssa?

  1. Moi! Me olimme tosiaan kahden miehen kanssa, mutta pistin kyllä tulevaisuutta varten merkille paikkoja, joihin voisi mennä lasten kanssa.

   Ihan ensimmäisenä tulee mieleen Praterin huvipuisto. Se sijaitsee siinä kohtuullisen lähellä keskustaa (tosi helposti Hop On Hop Off bussin reitillä). Siellä on vaikka mitä kieputinta, eikä alueelle tulo maksa mitään (laitteet toki maksavat). Siinä lähettyvillä on myös maailmanpyörä, josta on upeat näkymät yli Wienin.

   Hevosajelu on tietysti jotain, mistä lapsetkin nauttisivat. Toki lysti on kohtuullisen tyyristä (about 50 euroa noin 20 min reitti / kärry), mutta hauska tapa nähdä paikkoja. Jos neuvottelee oman reitin, voi hevoskärryissä istuen nähdä paljon muutakin kuin ne perusturistijutut. Hinta tosin sitten saattaa olla vaikka mitä, mutta voihan sitä aina kysyä!

   Sitten on nämä perinteiset kohteet, kuten Schönbrunnin Linna (joka saattaa kiinnostaa tietyssä iässä olevia pikkuprinsessoja), sekä tietysti Schönbrunnin eläintarha, jossa on pandoja yms. jännää nähtävissä. Museum Quarterilla sijaitsee monia museoita, jotka tietysti kiinnostavat lähinnä aikuisia. Siellä on kuitenkin myös lasten oma museo (Zoom Children´s Museum), jossa pitäisi olla kaikkea ihan pieniäkin lapsia kiinnostavia juttuja.

   Kesäisin voi myös lähteä jokiristeilylle, jos sellaisesta nauttii.

   Kyllä kaupunki mielestäni vaikutti ihan potentiaaliselta kohteelta mennä myös lasten kanssa. Tietysti mitä enemmän lapsi ymmärtää englantia, saksaa tms., sen enemmän hän siitä saa irti, sillä turistibusseissa ja linnoissa selostukset eivät tietystikään löydy suomeksi.

   Toivottavasti näistä tuli joitain kivoja vinkkejä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *