Gluteeniton Limejuustokakku Kesäiltaan

Gluteeniton Limejuustokakku Kesailtaan_Westend Mum

Meille tuli vieraita tässä muutama päivä sitten ja pitkään mietin, mitä keksisin tarjota heille. Lapset toivoivat kakkua, joten päädyimme tähän kesäisen väriseen gluteenittomaan limejuustokakkuun.

Pohjan tekoon sain apua lapsilta, joista oli hurjan hauskaa tuhota gluteenittomat digestivekeksit (150g). Kun keksit oli saatu muruiksi, sekoitin joukkoon 60 g sulatettua voita. Painelin massan lusikan avulla irtopohjavuokaan (20 cm) ja laitoin jääkaappiin.

Laitoin 4 kpl liivatelehteä lillumaan kylmään veteen ja pistin yleiskoneen laulamaan kahdesta valkuaisesta vaahtoa. Sekoitin valkuaisvaahtoon myös 1dl sokeria, vähän kerrallaan.

Meteli oli melkoinen, kun pistin toisenkin koneen mylläämään. Tällä kertaa vaahdotin 2 dl kuohukermaa. Kun se oli vaahtoutunut, sekoitin kolmannessa kulhossa (joo tiedän, kuulostaa työläältä, mutta ei ole käytännössä niin paha nakki) 200g maustamatonta tuorejuustoa, 200g vaniljarahkaa sekä vanilja-aromia.

Tässä vaiheessa yksi kulhoista lensi lattialle, koska kun touhuamassa on monta käsiparia, ei kaikki vain voi mennä ihan putkeen. Täytyi siis aloittaa sen osalta alusta. Kaiken siivoamisen ja uudestaan teon jälkeen hälläväliä-asenne naksahti päälle ja tein loppukakun kaikkien ammattileipureiden kauhuksi mutkat suoriksi -tyylillä. Eli sekoitin kaikki kolme kulhollista yhteen (ja kyllä, sekoitin, en käännellyt kevyesti). Kuumensin limenmehua, sulatin liivatteet sinne ja sekoitin sen joukkoon. Kaadoin massan keksipohjan päälle ja laitoin jääkaappiin hyytymään.

Kiille on helpointa tehdä käyttämällä 2 dl hyytelösokeria vähän vajaa 4dl kiehuvaa vettä, jonne olin itse asiassa sekoittanut myös muutaman limen mehun. Lisäsin mukaan myös vihreää elintarvikeväriä, jotta sain oikean värin. Kiehautin vielä kerran, jonka jälkeen annoin jäähtyä, sekoittaen välillä. Kaadoin nesteen kakun päälle ja laitoin kakun taas jääkaappiin hyytymään.

Maku oli ihan hyvä – ei kyllä mikään maailman paras – mutta kelpasi. Vieraat pitivät siitä, joten kakku täytti tehtävänsä.

Millaisia (gluteenittomia) kakkuja te teette yleensä?

Saatat pitää myös

4 kommenttia

    1. Ihanaa, juhlakausi 🙂
      Kakku oli kyllä hyvää! Eikä lainkaan liian makeaa, vaan sellaista sopivan pehmeää.

  1. Upean näköinen, minulla on resepti aika samantyyppisen mangojuustokakkuun. Käytän siihen Piltti-mangososetta.

    1. Kiitos, kiva kun tykkäät! Pilttien käyttö tekee kakusta – jos nyt ei kaikkineen ihan terveellistä – niin ainakin vähemmän epäterveellistä. Voi siis syödä surutta enemmän, mahtavaa! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *