ARVONTA! Miten olen voinut Elää ilman Tätä: Spectrafence GPS-kello ja puhelin (Päättynyt!)

Prinnnggg, prinnnggg! Kuuluu hurjan kova pärinä ja lapsi katsoo hämmennyksestä silmät suurina ranteessa olevaa kelloaan. ”Siis mitä, sainko minä puhelimen?”

Olen jälleen löytänyt yhden teknisen vempaimen, jota ilman emme yksinkertaisesti voi olla! Jonkun mielestä turhake, toinen osaa arvostaa – mutta kuulkaapas tätä!

Kaikkihan te olette jo varmasti ymmärtäneet, että tekniset vempaimet, paikantimet ja muut vastaavat saavat peukut täältä. Meinasin pyörtyä ilosta, kun kuulin Spectrafence GPS-kellosta, joka toimii myös puhelimena. Kello meni heti tilaukseen ja lapsosen syntymäpäivälahjaksi. Tämä laite toimii todella hyvin eräänlaisena pehmeänä laskuna kännykkämaailmaan.

Spectrafencen GPS-kellossa on kolme pääominaisuutta: kello, GPS-paikannin ja puhelin. Sen lisäksi se kerää terveys- ja liikuntatietoja.

Kellon osalta toiminnot ovat perinteiset, (digitaalinen) kello ja herätyskello. Erityisesti vanhempia kiinnostavan GPS-paikantimen osalta se kertoo pyydettäessä hyvinkin tarkasti, missä kohteessa kello sijaitsee sillä hetkellä. Se myös osaa näyttää jalanjäljet pyydetyltä aikaväliltä ja piirtää kulkureitit kartalle. Oli muuten hauska seurata, kuinka lapsi oli ravannut lähistöllä edestakaisin. Vaikka kyseessä oli pelkkä piha-alue, reitti meni yhtä siksakkia – eivätkö he ole koskaan paikallaan..!

Niin, tuosta tuli vielä mieleen, että appin kautta voi myös säätää tarkan turvarajan, jonka alueella lapsi saa kulkea. Jos hän ylittää tämän turvarajan, saa pääkäyttäjä siitä ilmoituksen puhelimeensa. Ilmoitus tulee myös, jos lapsi riisuu kellon pois ranteestaan.

Lapsia varmaan kiinnostaa eniten kellon puhelinominaisuus. Sen osalta laite on turvallinen, sillä vanhempi lisää oman appinsa kautta ne numerot, joiden kanssa se saa olla yhteydessä. Eli puhelinmyyjät tai kaikenmaailman hönkäilijät eivät pääse lapselle soittelemaan. Numeroita voi tallentaa yhteensä 10, joihin kellosta voi soittaa ja joiden puhelut tulevat läpi. Sen lisäksi kello ja appin pääkäyttäjä voivat lähettää toisilleen teksti- tai ääniviestejä.

Jos on tarvetta, voi asetuksista muokata niin, ettei kellon puhelinominaisuus toimi tiettyinä kellonaikoina. Tämä saattaa olla kaivattu vaihtoehto esimerkiksi sellaisissa tapauksissa, jos lapsi on sen verran pieni, ettei hän malta olla soittamatta äidille päiväkodin nukkarista valittaen, ettei nukkuminen huvita.

Sitten on vielä se terveyspuoli, jossa kello laskee askeleita, rasituksen määrää ja kestoa sekä (jos nyt viitsii pitää kelloa nukkuessa) kyljen kääntöä yöllä. Näistä tiedoista en ole kokenut olleen hyötyä, kyseessä kun on lapsi, joten askeleita ja kalorinkultusta nyt ei tarvitse laskea. Mutta jokuhan saattaa kaivata tällaisiakin tietoja, joten sieltä ne on nähtävissä.

Tyttö oli aivan onnessaan tästä GPS-kellosta, lähinnä tietysti sen puhelinomaisuuksien takia. Koin itse kellon hyväksi ja turvallisuutta lisääväksi. On myös kiva ajatus, että lapsi pääsee tarvittaessa soittamaan ja sitä kautta harjoittelemaan kännykkämaailmaa, ennen siihen hulluuteen hyppäämistä.

Kello tarvitsee oman liittymänsä, jossa on dataliittymä, sillä dataa tarvitaan paikantamistietojen välittämiseen. Me otimme liittymän, jossa on mukana datapaketti, mutta puhelut ja viestit laskutetaan käytön mukaan. Tähän päädyimme, jotta datalasku ei pääse yllättämään, jos puhelin on jätetty aktiivisesti paikantamistieoja hakevaan tilaan. Puhelulaskun yllättävyyttä ei tarvitse (vielä tässä vaiheessa) pelätä, sillä meillehän ne kaikki puhelut ja viestit tulevat. Eli sanoisin tämän käytön maksavan meille kuukausitasolla max 10 euroa – ei siis paha! Aikuinen ohjaa kellon toimintaa oman (veloituksettoman) appin kautta, jota on todella helppo käyttää.

Heti alkuun puheluita soiteltiin paljon, muun muassa omalta pihalta sisälle kotiin, kysellen mitä ruokaa illalla on. Alkuinnostuksen jälkeen soittoja on tullut hiukan ”järkevämmistä’” syistä, joten olen todella tyytyväinen ostokseen!

Miltä kuulostaa, voisitko harkita tällaista?

ARVONTA! Spectrafence lähti mukaan juttuun, antamalla kaksi kappaletta Spectrafence GPS-kelloa (à 104 €) arvottavaksi.

Arvonnan säännöt: Mukaan pääset simppelisti niin, että tilaat itsellesi Westend Mumin postaukset sähköpostiisi, alla olevan (ja muutoin sivun oikeasta laidasta löytyvän) lomakkeen kautta. Huomioikaa, että tilaus on kaksivaiheinen. Lomakkeen täytön jälkeen antamaanne sähköpostiin lähtee viesti, jossa olevaa linkkiä teidän on klikattava, jotta tilaus rekisteröityy. Tällä tuplavarmistuksella huolehditaan siitä, ettei kukaan pääse tilailemaan toisen nimissä.

Arvonta-aika alkaa nyt ja päättyy sunnuntaina 27.8 2017 kello 23.59. Voittajille ilmoitetaan mailitse 28.8. Jos voittaja ei vastaa mailiin ilmoitusta seuraavien seitsemän (7) päivän aikana, lähetetään hänelle uusi maili. Mikäli hän ei vastaa siihen parissa päivässä, arvotaan uusi voittaja. Muistathan siis tarkistaa roskapostisi myös..!

Voittajat saavat itse valita kellon värin seuraavista vaihtoehdoista: sininen, vaaleanpunainen, musta, keltainen tai tummansininen. Voittajien etu- ja sukunimet julkaistaan Westend Mumin blogissa ja sosiaalisen median kanavissa, sekä Spectrafencen kanavissa.

Voitto toimitetaan vain Skandinavian alueen osoitteisiin.

Onnea kisaan!

Yhteistyössä: Spectrafence

Saatat pitää myös

28 kommenttia

  1. En ollut itsekään kuullut tästä aiemmin, kun jostain bongasin sen. Ajatuksena niin uusi. Käytössä osoittautunut tosi kivaksi!

  1. Eilen mini kyllä soitti pihalta sisälle ja pyysi minua tuomaan hänelle vettä. Vaarallinen laite siis 😉 🙂

 1. Oi, onpa monipuolinen ja hieno kello, monta toimintoa pienessä paketissa. Tulisi heti käyttöön🙂
  Onpa kiva että löysin ihanan blogisi!
  Aurinkoisia syyskesän päiviä🌻

 2. Tämä on just sellainen, jota meillä tarvittais. Vilkkaan pojan osalta huolettaa, pysyykö rajat mielessä. Ja toisaalta en haluaisi vielä puhelinta käyttöön antaa, koska keskittyminen menee sitten liian helposti laitteen käyttöön ja räpeltämiseen, pelaamiseen sun muuhun. Tätä ei tarvitse varoa kuten puhelinta, helppo ja kevyt. Ja onhan siinä se kellokin. Kiitti vinkistä, jos ei arvonta nappaa, niin taidanpa lisätä ostoslistalle kun pojan synttärit on ihan nurkan takana.

  1. Just niin! Kännykkä saattaa viedä liikaa huomiota muualle ja sen kautta avautuu netit ja somet ehkä turhankin aikaisin. Tämä ajaa asiansa, sillä lapsi saadaan kiinni ja hän saa yhteyden vanhempiin ja tarvittaviin henkilöihin.

 3. Vau, en ole ikinä kuullut moisesta loistavasta keksinnöstä. Kuulostaa niin kätevältä ja toisi valtavasti lisää turvallisuuden tunnet itselle. Aina sitä on huollissani missä liikkuu ja muistaako säännöt. Voi kun ihanaa olisi voittaa 🍀

  1. No niinpä! Lisää turvaa toisi, kun pystyy tarkistamaan missä toinen menee. Ihan ihme juttuja sitä keksitäänkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *