Ihanan kamala Kesäkeitto

Kesakeitto_Westend Mum

Tähän ruokaan monella on viharakkaussuhde. Tai sitten pelkkä vihasuhde. Olen kuullut vain muutaman henkilön sanovan, että hän oikeasti pitää kesäkeitosta todella paljon. Useimmat vain toteavat sen kuuluvat kesään – yhden kerran kesässä.

En ole koskaan aiemmin tehnyt kesäkeittoa, koska se ei ole jotenkin innostanut. Sinänsähän keitto on varmasti mitä parhain, terveellinen ja kesäinen, muttamutta. Vanhalle kansalle maitopohjainen liemi tuo mieleen makaronivellin, vai mikä se isovanhempien lapsuudessa koulussa tarjottu (heidän mukaansa kammotus) olikaan.

Päätin kuitenkin tehdä kesäkeittoa, ihan vain kesän kunniaksi. Paloittelin puhdistetut perunat, porkkanat, kukkakaalin ja sipulin ja keitin niitä suolalla ja mustapippurilla maustetussa vedessä (noin 6 dl) reilu viisi minuuttia. Tämän jälkeen kaadoin ne lävikköön, mutta otin keitinveden talteen toiseen kattilaan. Laitoin kasvikset takaisin (nyt tyhjään) kattilaan ja sekoitin jauhot (3 rkl) joukkoon. Teen hyvin usein suurustamisen näin päin, eli sekoitan jauhot suoraan kasvisten tai lihan pintaan, silloin ruokaan ei tule jauhokokkareita. Tämän jälkeen kaadoin keitinveden takaisin kasvisten joukkoon, sekä lisäsin mukaan 6 dl kevytmaitoa. Kiehautin ja annoin olla taas reilut viisi minuuttia. Oikeaoppisen ohjeen mukaan herneet tulisi lisätä tässä vaiheessa ja keittää keittoa jälleen viisi minuuttia. Minä tosin olin tullut heittäneeksi herneet mukaan jo heti alkuvaiheessa, joten ne olivat hippasen kypsiä, kun keitto on valmis.

Täytyy sanoa, että kesäkeitto oli ihan hyvää. Sellainen, jota voisin tehdä kerran kesässä. Lapsiin se ei kyllä tehnyt suurta vaikutusta, eikä itse asiassa mieheenkään, jonka mielestä maidon voi juoda ihan yhtä hyvin lasista.

Kesäkeiton jälkeen olo oli kuitenkin kevyt kuin kauriilla, joten ruoka sopii nimensä mukaan hyvin kesään!

Miten on, maistuuko kesäkeitto?

Saatat pitää myös

4 kommenttia

    1. Onhan siinä tosiaan jotain kesäistä, ainakin mielessä 😉 Kaikkeen tietysti tottuu, jos kesäkeittoilun ottaisi tavaksi.

  1. Tykkään kovasti ja pidän myös tillilihasta, joka myös on monelle inhokkiruoka.Hyvin valmistettuina molemmat todella herkullisia!
    Vanhimmalla tyttärellä on jopa kaveri, joka kyselee, saako tulla meille syömään kun on kesäkeittoa😀

    1. Tuo on myös totta, että paljolti se on myös valmistajan taidoista kiinni. Aika hauska myös, että lapsen kaverikin haluaa teille kesäkeitolle. Kiva kun pystyt tarjoamaan hänelle makuelämyksen, jota ei siis taida kotoa saada 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *