DateNate ja Espoo Vinkki: Ravintola Haukilahden Ranta

DateNate ja Espoo Vinkki_Ravintola Haukilahden Ranta_Ulkoa_Westend Mum

Kesä on mennyt aika pitkältä perheen kanssa yhdessä, joten datenatet ovat olleet tauolla hetken aikaa. Nyt kuitenkin oli jo aika viettää laatuaikaa kaksinkin, ja päätimme mennä testaamaan Haukilahden rannassa olevaa kesäravintolaa. Olen pysähtynyt sinne kerran aiemmin kahville kaverin kanssa vaunulenkillä ollessamme, mutta nyt oli aika katsastaa paikan iltatarjonta.

Ravintola Haukilahden Ranta sijaitsee tietysti Haukilahden rannassa. Ei kirjaimellisesti rannassa, kuten kivenheiton päässä oleva Haukilahden Paviljonki, mutta hyvin liki kuitenkin. Terassi on todella iso ja ruoka- ja juomatarjonta ihan hyvä. Me olemme syöneet aika vähän susheja, mutta niiden makumaailmaan hyppääminen on kiinnostanut jo pitkään. Valitsimme siis sushilajitelmat, jotka on kiikutettu paikalle myytäväksi syvemmällä Haukilahdessa sijaitsevasta Yuzusta. Sushit olivat aivan mielettömän hyviä… Olisin voinut syödä vaikka toisen satsin heti perään. Tarkistin netistä, että Yuzu tekee kotiinkuljetuksia myös Westendiin. Huono juttu, lompakon kannalta nimittäin. Meistä tulee kanta-asiakkaita heti.

Sen kyllä huomasin, että olen ihan noviisi sushi-asioissa. En esimerkiksi tiedä sashimin ja nigirin eroa, enkä siis osaa sanoa, mitä söin. Söin vaan ja hyvää oli! Täytyy varmaan perehtyä sushin saloihin tässä syksyn mittaa.

On todella kivaa, kun pystyi tukemaan paikallista yritystä. DateNate meni myös käytännössä huomattavasti sutjakkaammin, kun ei tarvinnut joko suhailla autolla tai odotella taksia, vaan pääsimme kävelemään ravintolalle ja kotiin. Tämähän on keskusta-asujille täysin normaalia, mutta ei meille lähiöissä asustaville. Toki Tapiola kattavine palveluineen sanotaan olevan kävelyetäisyydellä, mutta kyllä se menee minun mielestäni jo patikkamatkan puolelle. Oli ihanaa kesäiltana kävellä käsikädessä kotiin päin, meren lipluttaessa vierellä.

Mitä mieltä te olette susheista? Olen käsittänyt, että niitä joko rakastaa tai inhoaa – kumpaan joukkoon sinä kuulut?

Saatat pitää myös

2 kommenttia

  1. Niin tuo jako taitaa mennä, joko tykkää tai sitten ei. Itse kuulun tuohon keskivaiheelle. 🙂 Syön jos tarjotaan, mutta en tietoisesti valitse ko ruokapaikkaa.
    Täällä hieman sama, datenate ovat jääneet väliin. Toki viikonloppuna saimme viettää ihanaa iltaa häissä ilman lapsia (aikaisemmista suunnitelmista poiketen, saimmekin lapsille hoitajan loppuillaksi), tanssien ja juhlien. Mutta, ihan kahdestaan on nyt kyllä järjestettävä ilta!

    1. Oi, ihanaa häät! Meillä ei tosiaan ollut tänä kesänä häitä lainkaan, seuraavia odotellessa!

      Syksyllä alkaa kaikki härdelli taas, mutta samalla myös arki ja rutiinit. Joten yllättäen, kaiken kiireen keskellä on ehkä jopa helpompi allokoida sitä yhteistä aikaa, kun kaikki on niin etukäteen suunniteltua (verraten kesän mennään minne nenä näyttää -ajatusmaailmaan) 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *