Popcorn-valkosuklaakakku

Popcorn_valkosuklaakakku_Westend Mum

Mitä tehdä, kun päivänsankari tykkää popcornista ja ylipäätänsä suolaisesta, mutta joka tarvitsee syntymäpäiväkakun? Tein siis makean kakun kyllä joo, mutta jossa on suolaisia elementtejä.

Reseptin olin repäissyt jostain lehdestä irti ja tuunasin sitä hiukkasen. Popcorn-pohjaan tarvitaan tietysti 8 dl popcorneja, 50 g voita ja 200 g valkosuklaata. Sulatin voin ja suklaan miedolla lämmöllä, jonka jälkeen sekoitin popparit joukkoon. Painelin pohjan irtopohjavuokaan ja jätin odottamaan. Vaahdotin 2 dl kuohukermaa samaan aikaan, kun liotin 4 kpl liivatelehteä kylmässä vedessä. Kun kerma oli vaahtoutunut, sekoitin sen joukkoon 250 g mascarponea ja maustoin vanilja-aromilla. Sulatin liivatteet noin puoleen desiin kuumaa mehutiivistettä ja sekoitin joukkoon. Kaadoin täytteen pohjan päälle, kiedoin vuoan kelmuun ja laitoin jääkaappiin yöksi. Seuraavana aamuna paloittelin tuoreet mansikat koko komeuden päälle.

Popcorn-valkosuklaakakku itsessään ei ole kovinkaan makea, sillä makeushan tulee lähinnä valkosuklaasta. Popcornit tarvitsevat valkosuklaata maun lisäksi lähinnä liimaksi, joka pitää popcornit yhdessä, joten tämän yhdistävän tekijän määrää voi toki myös vähentää. Mansikat toivat ihanasti kakulle sen kaipaamaa raikkautta.

Päivänsankari ja vieraat tykkäsivät popcorn-valkosuklaakakusta, vaikkei se edustakaan ihan perinteisintä syntymäpäiväkakkua.

Mitä mieltä, toimiiko popcornit makeassa kakussa?

Saatat pitää myös

2 kommenttia

    1. Suosittelen, erityisesti lastenkutsuille. Sinne sen takia, että tämä kakku ei oikeasti ole niin kovin makea (lue: saavat vähemmän sokeria) 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *