Näin valmistat Sushin kotikonstein

Kuten olen jo useampaan otteeseen kertonut, sushi on totaalisesti vienyt sydämeni! Söimme sitä (kunnolla) ensimmäistä kertaa Haukilahden Rannassa, sen jälkeen tilasimme sitä kotiinkuljetuksena Ravintola Yuzusta.

Nyt päätin vääntää sitä ihan itse! Kävin Haukilahden puolella sijaitsevassa K-Market Sorsakivessä – joka on muuten huikean ammattitaitoinen, upean valikoiman ja äärimmäisen palvelualttiin henkilökunnan omaava kauppa – sillä toivoin sieltä löytyvän kaikki tarvittava. Ja tietysti sieltä löytyikin. Älkää ottako näitä merkkejä minään kehuina, ostin vain sitä merkkiä, mitä kaupassa oli ja monen toisen brändin tuotteet voivat olla ihan yhtä hyviä. Ostin siis sushi riisiä, merilevää (=nori), bambusta tehdyn maton, jolla kieritetään sushi muotoonsa, soijakastiketta ja sushi su:ta, joka on jo valmiiksi maustettu riisiviinietikka.

Keitin riisiä pakkauksen ohjeen mukaan 2,5 dl, ja maustoin sen jäähtyneenä 2 rkl sushi su:lla. Samaan aikaan kun leikkasin kurkun, graavilohen ja sipulin varren sopiviksi paloiksi. Asetin bambumaton pöydälle ja laitoin sen päälle norin, kiiltävä puoli alaspäin. Taiteilin jäähtyneen riisin noin 1 sentin paksuiseksi matoksi merilevän päälle, noin puoleen väliin saakka. Tein sormella riisiin kolon, johon pursotin majoneesia. Majon päälle asettelin sipulin vihreän varren, suikaloidun kurkun ja lohen. Sen jälkeen lähdin kierittämään sushia rullalle, bambumaton avulla. Toisen valmiista sushirullista leikkasin (joka kerran jälkeen kostutetulla ja puhdistetulla veitsellä) makin muotoon, toisen puolitin sushi burritoksi.

NAM! Ihan mielettömän hyvää! Vaatimattomasti väitän, että sushit maistuivat omatekeminä täysin samoilta, kuin ostettuinakin. Ainoa ero oli kosmeettinen: Minun susheissani osa täytteestä siirtyi pois keskeltä, reunoille päin, kun oikeaoppisessa sushissa kaikki täytteet ovat tiukasti keskikohdassa.

Mikäli ajattelit, että sushin teko on turhan hankalaa ja vaativaa, niin eieieieiei. Tietysti kotiinkuljetus ja valmiin nauttiminen on helpompaa, mutta itse tehtynä se myös onnistuu oikein hyvin!

Meinaatko kokeilla?

Saatat pitää myös

4 kommenttia

  1. Sushin tekeminen on kyllä oikeasti todella helppoa ja ainut aikaavievä osuus on se riisinkeitto. Meidän taloudessa sushit valmistetaan aina nykyään itse, tosin osittain pakon sanelemana koska meidän kaupungista ei löydy sushiraflaa (huutava vääryys!). Mut joo, yritän kanssa aina kavereille vakuuttaa että ei se sushin tekeminen ole niin hankalaa!

    1. Hei jee, jos olet sushitaituri, niin vinkkaa miten saat täytteet nätisti pysymään sisällä? Olen nyt muutamia kertoja tehnyt sushia eri tavoin, mutta aina ne vaan siirtyvät sivuun..!

      1. Hmm.. hyvä kysymys 😀 Mä olen aina todella varovainen sen ensimmäisen ”rullan” suhteen. Eli kun aloitan rullaamaan, katson että se ensimmäinen kiepautus menee koko täytteen ympäri, eli että ne täytteet jää sen ensimmäisen rullan sisälle ennenkuin jatkan rullaamisen loppuun…Olipa sekava selitys!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *