7 keinoa saada Kotiin ripaus Glamouria

Glamouria Kotiin_Hopeatarjotin_Westend Mum

Minulta usein kysellään vinkkejä kodin sisustukseen, mutta oikeastaan aihe on aika vaikea. Tässäkin asiassa, se mikä istuu toiselle, ei sovi lainkaan toiselle. Oikeaa ja väärää ei ole ja jokaisen oma käsitys kodikkuudesta on hyvin erilainen.

On kuitenkin asioita, jotka sopivat oikeastaan kotiin kuin kotiin, tyylisuunnasta riippumatta. Näillä keinoilla saat myös helposti ripauksen luksusta ja glamouria sisustukseen, etenkin jos ne yhdistetään toistensa kanssa.

Haluatko siis hippasen luksusta arkiseen sisustukseen? Seuraa näitä vinkkejä, niin pääset alkuun!

 1. Heti on suutari antamassa ohjeita – ilman niitä kenkiä siis. Tämä ensimmäinen vinkki kun on taideteokset. Tällä en suinkaan tarkoita, että seinälle olisi iskettävä Rembrandtia tai muuta vastaavaa, vaan lähinnä kaunista teosta. Iso ja näyttävä taideteos on statement piece, joka saa aikaan mielikuvan ylellisyydestä. Minulla on vaikea löytää kivoja teoksia seinille (valikoiva mikä valikoiva), joten tässä on täälläkin päässä parantamisen varaa.
 2. Verhot. Uskaltaisin väittää, että verhot jäävät usein vähän puolitiehen. Sitä helposti ostaa vain jotkut, ehkä ajatuksena myöhemmin vaihtaa ne. Myös verhojen pituus tuottaa monille ongelmia. Isot ja raskaat verhot voivat tuoda tunkkaista tunnelmaa, mutta muutoin verhoihin kannattaa panostaa. Silkkiverhot ovat todella näyttäviä, vaikka vain yksivärisinä. Anna niiden myös valua hiukan lattialle, se lisää juhlavuuden tuntua.
 3. Hopeatarjotin. Se tuo heti välkehtivää hohtoa huoneeseen. Kun hopeatarjottimen päälle asettaa kynttiläkippoja tai vaaseja, on lopputulos aina kaunis. Myös hopeoitu tarjotin ajaa saman asian – kukas niiden aitoutta kaukaa näkee.
 4. Kukat ja kimaltavat vaasit. Kuten jo aiemmin mainitsin, kannattaa kukat asettaa kimaltavaan vaasiin ja laskea hopeatarjottimen päälle, tuomaan näyttävyyttä. Myös muunlaiset sommitelmat toimivat hyvin. Tärkeää on kuitenkin muistaa asettaa erikorkuisia vaaseja lähekkäin, jotta saadaan aikaan vähän symmetriaa. Erilaiset helmiäiset, peililasit ja kristallit saavat wow-efektin aikaan.
 5. Peililasiset pinnat tekevät heti eron arkiseen sisustukseen. Tietysti ne ovat armottomia ja näyttävät jokaisen sormenjäljen ja pölyhiukkasen, mutta ah niin kauniita!
 6. Kata kauniisti – aina. Myös arkena. Kiireessä sitä tietysti on tärkeintä vain saada se ruoka kurkusta alas, mutta jos edes viikonloppuisin ottaisi aikaa ja kattaisi esimerkiksi aamupalan kauniisti. Tulee heti parempi mieli! Juhla-astiasto on tietysti asia erikseen (yleensä käsin pestävine astioineen – huh!), mutta myös arkiastiastoksi kannattaa valita erityisen kaunis sarja. Saahan sitä maanantaisinkin herkutella silmänruoalla!
 7. Valotuksella on suuri merkitys. Yleensä ihmiset räpsäyttävät kaikki talon valot päälle, karkottaakseen ulkona suurimman osan vuotta vellovan pimeyden. Tai vastaavasti he ovat tietoisia ja laittavat kaikkien muiden huoneiden valot pois, kuin sen, missä sillä hetkellä oleillaan. Valot kuitenkin tekevät ison osan sisustuksesta! Jos käyttää himmentimiä, voi valon määrää ja lämpöisyyttä itse määritellä. Lamput kannattaa myös mahdollisuuksien mukaan kohdistaa niin, että ne osoittavat esimerkiksi johonkin esineeseen päin, oli se sitten taideteos tai kimmeltävä vaasi. Se luo lisää efektiä huoneeseen. Myös kynttilät ovat ihan parhaita tunnelmanluojia! Älä tyydy pelkkään IKEA:n tuikkukippoon, vaan sytytä arkenakin ne korkeat kyntteliköt. Luksusta arkeen!

Siinäpä muutama vinkki, miltä kuulosti? Kieltämättä hiukan siivouspainajaiselta, mutta mielestäni se on sen arvoista.

Saatat pitää myös

4 kommenttia

 1. Hyvät vinkit ja heti aloin miettimään, joko nyt olisi olohuoneen verhojen aika vaihtua. Helpommin sanottu kuin tehty! 🙂
  Mukavaa viikonloppua!

  1. Vaikka kesän loppuminen on aina haikeaa, niin tosiaan odottelen syksyä ja nimenomaan sen mahdollistamaa tunnelmaVALAISTUSTA! Kynttilöitä, himmentimiä ja takkatulta. Ihanaa, kuten on aiemmin todettukin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *