5 Keinoa yksinkertaistaa Elämää

5 Keinoa yksinkertaistaa Elamaa_Westend Mum

Onko liian kova vauhti? Tuntuuko siltä, että heräämisen jälkeen koko päivä on yhtä juoksemista paikasta toiseen ja asioiden hoitoa, joka päättyy vasta siihen, kun illalla kaadut sänkyyn jo puoliksi unessa? Et ole yksin, sillä monella meistä tuntuu olevan tuo ongelma! Tehdään asialla jotain, ettei elämä karkaa käsistämme ja jää suorittamisen alle.

Elämän suurten kysymysten kanssa painiminen on jo vaikeampi asia, mutta ainakin perusarkeen saat helpotusta näiden vinkkien avulla:

  1. Meikkaus. Nuorena sitä teki täydellisen sotamaalauksen joka päivä – ja muisti jopa korjailla sitä päivän aikana. Nykyään pyrkimys on kyllä samaan, mutta toteutus ontuu. En nimittäin yksinkertaisesti jaksa herätä aikaisemmin sen takia, että ehtisin tälläytyä täydelliseksi. Kuitenkin on kiva näyttää huolitellulta. Arjessa siis kannattaa panostaa yhteen kohtaan kasvoissa, esimerkiksi huuliin. Kun laitat voimakasta huulipunaa, saa silmämeikin jättää todella kevyeksi, pelkkä ripsiväri riittää. Vastaavasti jos silmät ehostaa kovasti, ei huuliin tarvitse panostaa niin kauaa – tämä tosin on taas jo enemmän aikaa vievä konsti. Eli siis kuljetaan kohti talvea suut ruusunpunaisina!
  2. Jokainen hammasalan ammattilainen sähähtää tästä, MUTTA jos nyt sattuu käymään niin, että hampaat jää pesemättä, pidä työhuoneessasi suuvettä tai laukussa pastilleja ja purkkaa. Niillä saat raikkaan maun suuhun, ja illalla voit lieventää huonoa omaatuntoa kuuraamalla hampaita aamunkin edestä.
  3. Suunnittele illalla seuraavan aamun vaatteet. Joo, tiedän, vain yli-ihmiset tekevät niin. Me muut kuolevaiset juoksemme aamulla hädässä vaatehuoneeseen ja huomaamme, että kaikki on likaisena. Jospa kuitenkin yritetään?
  4. Käytä viikonlopusta hiukan aikaa siihen, että valmistat isot satsit ruokaa ja pakaste ne sellaisissa koossa, että ne on helppo lämmittää arkena. Onhan se vähän tylsä ajatus sunnuntaille, mutta arkena kiität itseäsi hyvästä työstä.
  5. Jos et ole valmis nipsaisemaan viikonlopusta aikaa seuraavan viikon ruoan valmistukseen, tee arjen ruoan valmistus kuitenkin helpoksi itsellesi. Kaikki tietävät vinkin tehdä isoja patoja tai kattilallisia ruokia, joista riittää myös seuraavaan päivään. Toinen vaihtoehto on tehdä jaettavia ruokia ja hiukan juhlaa arkeen. Käytä edellisen päivän keitonjämät (jotka eivät yksinään riitä päivän ateriaksi), jonka tarjoat ruokaisana alkupalana. Sen jälkeen ei tarvitsekaan enää mitään täyttävää, vaan voit tarjota esimerkiksi juusto- tai leikkelelautasen. Se tuo pientä luksusta arkeen!

Millä keinoin sinä saat arjen helpommaksi?

Saatat pitää myös

2 kommenttia

  1. Toimivia vinkkejä! 🙂 Itsekin säästän aikaa juuri meikkauksessa (kevyt meikki riittää hyvin työpäivinä) ja ruoanvalmistuksessa. Pyrin aina miettimään seuraavan päivän asun jo illalla (ja saman asun voi hyvin laittaa parina päivänä putkeen), mutta monesti mieli muuttuu yön aikana ja asu menee vaihtoon.

    1. Olet siis niitä yli-ihmisiä! 😀 Tuo saman vaatteen käyttö pari päivää putkeen on muuten yksi hyvä vinkki lisää. Jos se ei haise – se on okei. Eikä saa paheksua, tätä se kiire teettää 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *