Salutorget: Afternoon Tea

Saluttorget_Tee_Westend Mum

Suomalaiset eivät ole niin sanottua teekansaa, me kun tuppaamme kittaamaan kahvia kaiket päivät. Olin kuitenkin tietoinen Salutrogetin tarjoamasta perinteisestä iltapäivän teehetkestä, jonka olin jo kauan halunnut kokea. Päätimme ihanan, ruoasta ja juomasta kaiken tietävän ystäväni kanssa mennä testaamaan paikka, minä noviisina ja hän jo sen kokeneena.

Tein varauksen jo kauan sitten, sillä kuten tiedätte, äidin omaa aikaa ei ole, ellei sitä ole varattu hyvissä ajoin!

Kaveri osasi kertoa, että Salutorgetin teelista oli suhteellisen kattava. Minä pistin silmät kiinni ja tökkäsin sormella menuun – niin sivistynyt itse olin siinä asiassa… Kovasti yritin muistella juomani teen nimeä, mutta enhän sitä enää muista. Vihreää teetä se oli ja mausta voin antaa syväanalyysin: se maistui teeltä. Kokeneempi meistä osasi myös arvostaa oikeanlaista teesiivilää ja juuri sopivaa haudutusaikaa.

Henkilökunta (tarkemmin ottaen hovimestari?) oli kuitenkin mahtava! Hän jaksoi sekoiluamme nirsoilujen allergioiden kanssa ja toi lopulta tooooooosi herkullisen näköiset tarjoilut pöytään. Kurkku-tuorejuusto sandwich oli perinteinen ja hyvää, mutta ylitse muiden nousi Gudbrandsdalen-juusto quiche. Niinkin yksinkertainen asia kuin skonssit ja vaniljakerma veivät myös kielen mennessään. Makeissa herkuissa löytyi myös ykkönen, nimittäin suklamoussemainen pala. Siinä oli todella syvä suklaan ja kaakaon maku – ihanaa!

Oli oikein kiva kokemus, varsinkin kun seura oli mukavaa ja asiaan enemmän perehtynyt. Kannattaa käydä kokeilemassa, jos on asiaa keskustan suuntaan iltapäivän teen aikaan!

Oletko käynyt kokemassa iltapäivän teehetken, vai onko kahvi ainoa oikea juoma sinulle?

Saatat pitää myös

2 kommenttia

    1. Se oli kyllä hauskaa! Ihan kiva että sellaisia järjestetään, niin teehetkiin tottuneet ja niitä kaipaavat saavat tutun tunteen ja hetkensä – ja me muut uuden kokemuksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *