13 Vinkkiä Kodin Järjestykseen

Kodin Jarjestys_Purkit_Westend Mum

Löytyykö teiltä sukkia ovien takaa, leluja sohvan istuimen alta, ulkokenkä laatikosta tai koulukirja vessasta? Siihen voi olla syitä monia, mutta yleisin on ongelma tilan organisoinnissa.

Kuinka sitten koti pysyy järjestyksessä, vaikka siellä huitelee niin miehet (kyllä, miehiä saa syyttää) kuin lapsetkin? Tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla voitat taistelun kaaosta vastaan!

 1. Kenkätelineen alle kannattaa asettaa matto, joka on helppo pudistella oven ulkopuolelle.
 2. Laita eteisen pöydälle rasia, jonne jokainen voi heittää avaimet kädestään sisään tullessaan. Näin ne eivät pyöri ympäri asuntoa ja häviä.
 3. Jos sateenvarjot vievät paljon tilaa, aseta ne korkeaan, lattialla seisovaan vaasiin. Kaunis esine toimii samalla myös kivana eteisen sisustuselementtinä.
 4. Postit on myös iänikuinen ongelma, sillä ne tuppaavat seilaamaan pitkin pöytätasoja. Aseta posti sille kuuluvaan lokeroon, mistä jokainen voi käydä noukkimassa omansa.
 5. Käytä työpöydän laatikossa lokeromattoa, jotta kynät ja vastaavat pysyvät järjestyksessä. Muut esineet voi laittaa esimerkiksi erillisiin pusseihin, jotta ne eivät heilu ympäri laatikkoa.
 6. Keittiön kuiva-aineet kannattaa tyhjentää kannellisiin purkkeihin, vaikka se onkin hiukan työlästä siinä vaiheessa. Ne näyttävät nätimmiltä ja yleensä toimivat arjessa paremmin, kuin pussit ja pahvipurkit, jotka yleensä vielä ovat rikki jostain kulmasta ja aiheuttavat ison sotkun laatikkoon.
 7. Kaikki tietävät kätevät laatikkolokerot, joita IKEA on pullollaan. Ne toimivat hyvin vaatekaapissa ja kylpyhuoneessa, mutta onko tullut mieleen käyttää niitä myös matkalaukussa? Kannattaa kokeilla, kaikki löytyvät paljon paremmin!
 8. Lastenhuoneisiin kannattaa laittaa omat pienet pyykkipussit roikkumaan, jonne he itse laittavat likaiset vaatteensa päivän päätteeksi. Jos olettaa heidän aina vievän ne erikseen kodinhoitohuoneen pyykkikoriin, saattaa matka olla pienelle liian pitkä ja vaatteet päätyvät pitkin lattioita.
 9. Hyödynnä seinätila muutenkin ja laita tavaroita roikkumaan mahdollisuuksien mukaan.
 10. Myös ovenkahvat toimivat hyvinä säilytyspaikkoina. Laita kännykkä pussiin, joka roikkuu kahvassa. Näin myös herätyskelloa ei pääse laittamaan torkulle, kun se on noustava sulkemaan.
 11. Jos tilaa on vähän, käytä kulmahyllyjä.
 12. Toinen pienen tilan vinkki on käyttää kirjahyllyinä kapeita seinäkaappeja, joihin kirjat saa asetettua kansi etusuuntaan.
 13. Onko teillä vielä käytössä iso pöytäkone? Saat lisää pöytätilaa, kun asetat näytön seinälle.

Millaisia poppaskonsteja teillä käytetään, jotta ihmiset ja esineet mahtuvat samaan taloon?

Saatat pitää myös

4 kommenttia

 1. Valitettavasti löytyy! Vaikka kuinka yritän järjestää tavaroita ja järjestää kaikille oman paikan, niin kummasti ne tavarat silti löytyy vääristä paikoista. 🙂

  1. Kaikki kodin organisointiin liittyvät neuvot ovat hyviä, mutta niissä on se yksi ongelma… Jonkun pitäisi laittaa ne tavarat niille oikeille paikoilleen..! 😀

  1. Siivooja on ihan huippujuttu ja arjen pelastaja, mutta yksi ongelma siinä on. En halua heidän järjestelevän tavaroita (en meinaan sitten enää löytäisi niitä), joten itse se on ne pinnat raivattava ensin. Siivousta ei siis pääse karkuun, ei sitten millään 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *