5 x Vierasviemiset eri Tilanteisiin

Kahvikori_Westend Mum

Kun meidät kutsutaan illalliskutsuille tai muihin tapahtumiin, pyrimme aina kiikuttamaan jotain isäntäparin elämään sopivaa viemistä mukanamme. Sivusinkin tätä aihetta jo keväällä, kirjoittaessani kesävieraan viemisistä.

Viemisissä kannattaa muistaa, ettei pyörää tarvitse keksiä uudestaan, vaan on hyvä olla tietty runko valmiina, jota tuunata sitten tapauskohtaisesti. Keräsin kesän ja alkusyksyn aikana erilaisiin tilaisuuksiin viemiämme lahjoja, joissa käytin samaa taustaideaa, muokaten ne saajalleen sopivaksi.

Illanvietto vauvaa odottavan pariskunnan luona. Hankin korin, jonne laitoin syntyvän lapsosen sukupuoleen sopivia tuotteita. Ja hei, tulevat vanhemmat ovat innoissaan pojasta ja nimenomaan odottavat häntä jalkapallo- ja lätkäseuraksi, joten ei mitään unisex-juttuja siinä perheessä! Siksi siis minäkin annoin lahjan pursuta sinistä ja muita perinteisiä ”poikamaisia” juttuja. Ladoin siis koriin vauvalle sopivia harsoja ja niitä niiiiiin minejä (!) vastasyntyneen vaippoja, lelun, kirjan, (aivan liian ison) lippiksen ja pienet popot. Vanhempia varten pakkasin mukaan korvatulpat ja vauvalehtiä (englantilaisia, koska tiedän tulevan äidin tilaavan Vauvaa). Pakkohan se oli vielä laittaa mukaan perinteinen skumppapullo ja vähän herkkuja, tulevan juhlan kunniaksi.

Käärin koko komeuden sellofaaniin ja suljin vaaleansinisellä nauhalla. Jälkikäteen harmittelin, etten ollut tajunnut laittaa mukaan It´s a Boy -folioilmapalloa, se olisi ollut piste iin päälle!

Viralliset illalliskutsut, mutta hyvin tuttu isäntäpari. Ihan todella virallisille illalliskutsuille en lähtisi koria kiikuttamaan, vaan menisin hippasen konservatiivisemman viemisen kanssa. Tällä kertaa kuitenkin juhlan virallisesta luonteesta huolimatta isäntäpari oli tuttu, joten uskaltauduin käyttämään tätä henkilökohtaisempaa tyyliä.

Koska kyseessä on pariskunta, joiden yhteinen harrastus on erilaisten kahviloiden läpikoluaminen, koriin sujahti tämän teeman mukaisia tuotteita. Ostin Tallinnasta konjakilla ja toffeella maustettua kahvia. He rakastavat Villeroy & Boch -merkkiä, erityisesti ajatonta New Wave -sarjaa (kuten minäkin!), joten mukaan meni myös molemmille omat kahvimukit. Pakkasin keittiöliinan mukaan, samoin kuin paketillisen kahviserviettejä. Kukkakimppu kruunasi kokonaisuuden. Kori kiedottiin taas sellofaaniin ja laitettiin ruusukkeet ojennukseen.

Syntymäpäiväjuhlat, joissa lahjat oli kielletty. Eihän sitä kuitenkaan voi tyhjin käsin mennä, joten kukkien lisäksi vein pienen viemisen. Sankari on himoleipuri, joten ajattelin leipomiseen liittyvien tuotteiden ilahduttavan. Niinpä hankin kauniin Alessin hedelmäkorin, jonne pakkasin lasten tekemän leivinliinan, jonka sisälle olin laittanut juuri ennen lähtöä uunista ulosotetut tuoreen korvapuustit.

Yksinkertainen, mutta herkullinen lahja! En paketoinut sitä mitenkään, jotta tuoreiden pullien tuoksu iskisi heti.

Toipilaalle. Tämä herkkusuun lahja oli äärimmäisen helppo pakata, sillä tiesin hänen ilahtuvan kaikista mahdollisista erilaista ruoista ja leivonnaisista.

Koska toipilaan ei ole hyvä heilua hellan ääressä, painotin tällä kertaa ruokaisaa puolta. Tein hänelle iltaa varten annoksen perunoista, kalasta ja kantarellikastikkeesta, seuraavaa päivää varten leivoin ruokaisan jauhelijapaprikapiirakan ja vielä pakastettavaksi loppuviikkoa varten valmiin annoksen kukkakaalivalkosipulikeittoa. Kaikki nämä jouduin käytännön syistä pakkaamaan ah niin kauniisiin eväsrasioihin. Kukat vielä tuomaan iloa silmälle ja vieminen oli valmis!

Asettelin eväsrasiat koriin, jonka kiikutin sitten saajalle. Lahjakorin ulkonäkö ei tällä kertaa ollut henkeäsalpaava, mutta ajatus voitti ulkonäköongelmat!

Virallinen tilaisuus. Kohtuullisen vieras isäntäpari ja juhla luonteeltaan virallinen tilaisuus – mitä ihmettä sinne voisi viedä? Tällä kertaa ei sitä koria, vaan jotain ihan muuta.

Joskus se kaikkein yksinkertaisin ja ennalta arvattavin vieminen on paras, nimitäin kukat ja samppanja. Tylsää? Ehkä, mutta aina takuuvarma ja turvallinen valinta! Huomioithan kuitenkin, ettet köijää mukanasi Tallinnan laivalta ostettua kympin kuohuviiniä, vaan hippasen parempaa kamaa sillä kertaa. On kuitenkin täysin turha mennä vararikkoon ostamalla sitä kaikkein kalleinta versiota, edullisesti saa myös hyvää.

Tässä tapauksessa paketin ei tarvitse olla erityisen suurieleinen, vaan lähinnä turhaa huomiota herättämätön, mutta tietysti nätti. Kuva puuttuu, koska unohdin siinä kiireessä napsasta kuvan. Mies kun oli myöhässä aikataulusta (minähän se en ollut enenenenenen. En ainakaan myönnä.)

Mitkä ovat sinun takuuvarma vieminen, joka jaksaa ilahduttaa saajiaan joka kerta?

Saatat pitää myös

8 kommenttia

  1. …ja aikaa! Sehän siinä hankalinta on. Muutoin ruokalahjat ovat suhteellisen helppoa viemistä, sillä lähes kaikki me tuppaamme tykätä syömisestä 😉

 1. Yleensä kukat ja skumppa tulee vietyä. Toki jos lapsia on mukana niin sitten usein painottuu viemiset lapsiin karkkia jne. 🙂
  Meillä on ollut nyt tuttujen ystäväparien kanssa tapana, että viedään tarjottavia viemisinä. Sovitaan että tuodaan esin juustolautanen tullessaan. Mielestäni ihan mukava tuominen/vieminen!

  1. Ruokavieminen on kyllä loistava. Toinen säästyy keittiössä kökkimiseltä ja sitä kautta on enemmän aikaa yhdessä!

  1. Voi kiitos! Olipas kauniisti sanottu..! Minusta on ihana antaa lahjoja, joten tällaiset jutut ovat hauskoja myös itselle (ja toivottavasti myös saajalle tietysti) 🙂

  1. Kiva kun tykkäät! Lahja on niin helppo tuunata jokaisen makuun. Varmasti onnistuu ilahduttamaan saajaa, kun täyttää korin hänen pitämillään ruoilla tai tavaroilla. Ja mikäs sen ihanampaa kuin ilahduttaa toista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *