Kuinka tehdä Maanantaista siedettävä Päivä

Kuinka tehda Maanantaista siedettava Paiva_Westend Mum

Jep, se on taas täällä… Maanantai. Työviikko alussa. Vapaapäivät takana. Aamuherätykset ja oravanpyörä. Monet meistä haluavat vain kiskoa peiton korviin, heittää herätyskellon seinään ja jatkaa uniaan. Maailma ei kuitenkaan odota, joten noustava se vaan on. Kuinka sitten tehdä hommasta edes hippasen helpompaa ja miellyttävämpää? Voiko maanantaista saada tehtyä viikon parasta päivää?

 1. Kauniit kukat saavat usein hyvälle tuulelle! Aseta sunnuntaina tuoreita kukkia yöpöydällesi, jotta näet ne heti ensimmäiseksi maanantaina aamulla. Herääminen saattaa olla siedettävämpää.
 2. Nyt tulee tylsältä kuulostava neuvo, mutta siivoa sunnuntaina esimerkiksi astiat pois tasoilta ja muutenkin pinnat siisteiksi. On niiiiiin ärsyttävää laahustaa keittiöön ja silmät sirrissä etsiä kahvinkeitintä likaisten astioiden ja sunnuntain take away -ruokajämien seasta. Kivempihan se on laahustaa siistiin keittiöön, ottaa ainakin vähemmän pattiin.
 3. Torkutus on monien synti (vai onko se nyt edes huono asia, mielipiteitä on monia), mutta laita herätyskellosi soimaan vähän etuajassa. Jos teet sen torkutuksen takia, niin tee sitten, mutta nyt ajatuksena on hiljalleen herääminen. Eli kun kello soi 10 minuuttia aikaisemmin, voit rauhassa lueskella kännykkää ja heräillä, etkä heti joudu säntäämään ylös.
 4. Musiikki on myös yksi keino saada käännettyä ärsytys iloksi. Laita heti aamusta soimaan omaa mielimusiikkia (menevä on tässä tapauksessa parempi kuin haikea), niin se tekee mielen iloiseksi ja saa sinuun vauhtia.
 5. Monet meistä mieltävät viikonlopun herkutteluhetkeksi ja kun arki taas koittaa, saa syödä vain näkkäriä ja vettä. Ehkäpä maanantain voisi kuitenkin aloittaa jollain astetta herkullisemmalla aamiaisella (jonka on fiksusti tehnyt sunnuntai-iltana jo jääkaappiin odottamaan, koska kuka hullu sitä kerkeää maanantaisin aamusta mitään valmistaa)…
 6. Jos ajatuksena on ollut lähteä matkalle tulevaisuudessa, buukkaa matka maanantaina. Heti tulee parempi olo ja loppupäivän työt sujuvat jouhevammin. Sama muuten toimii toiste päin, buukkaa hammaslääkäri perjantaina…
 7. Jos vain mahdollista, yritä rauhoittaa maanantait harrastusrumbasta. Se on päivä, jolloin sitä voisi vain kotiin tultua istua takkatulen ääreen lukemaan kirjaa ja ottaa ihan rauhallisesti.

Mitä mieltä, hyppäätkö innosta hihkuen ylös maanantaiaamuisin, vai haluaisitko skipata koko päivän?

Saatat pitää myös

4 kommenttia

 1. No, ei maanantai aina ole se paras ja ihanin päivä. Tänään en olisi mitenkään halunnut lähteä töihin, aurinko kun paistoi niin ihanasti jo aamulla. Mutta, herättävä ja lähdettävä viikon askareisiin on!
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  1. No niinpä, on meitä kyllä hellitty kauniilla syksyllä! Toivottavasti kirkkaus säilyy iltaan, niin pääset vielä töiden jälkeen nauttimaan säästä 😀 Ihanaa viikkoa Kaisa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *