Uusia ideoita vanhoista Ruoka-aineista

Avokado ja muna_Westend Mum

Pidätkö avokadosta, mutta tympiikö syödä sitä aina samalla tavalla? Keräsin tähän muutamia hauskoja uusia tapoja syödä tuttuja ruoka-aineita. Katso löytyykö vanha suosikkisi uudeksi tuunattuna listalta!

Avokado on monien mielestä niiiin hyvää ja usein sitä tungetaan salaatteihin. Vihreää herkkua voi kuitenkin syödä myös…

…paneroituina, kun lohkot dippaa ensin suolalla maustettuun jauhoon, sitten munaseokseen ja viimeiseksi korppujauhoihin ja friteeraa.

…munalla täytettynä. Se valmistetaan rikkomalla muna avokadon keskelle (koverra tarvittaessa suuremmaksi) ja paistamalla pannulla kansi päällä, kunnes olet tyytyväinen valkuaisen kypsyyteen. Jos muna ei kypsy tarpeeksi nopeasti, kaada hiukan vettä pannun pohjalle ja vasta sitten sulje kansi. Mausta vielä, niin valmista on!


Porkkanaa
voi popsia yllättävissäkin muodoissa, kuten

…energiashottina. Porkkanamehussa ei ole mitään yllättää, mutta porkkanashotissa on jo jotain uutta. Valmistat sen helposti keittämällä porkkanat pehmeiksi hiehuvassa vedessä. Kun ne ovat valuneet kuiviksi ja jäähtyneet, laita ne tehosekoittimeen. Lisää sekaan (yhden suhde yhteen) appelsiinimehua ja sekoita. Lopuksi laita mukaan vielä hiukan jäitä ja surrauta vielä kerran.

…porkkanahummuksena, joka on herkullinen vaihtoehto dipille. Keitä porkkanat pehmeiksi, valuta kuivaksi. Laita tehosekoittimeen, sekä lisää mukaan maun mukaan tahinia, sitruunamehua, valkosipulia, kuminaa ja suolaa. Sekoita ja koristele valmis hummus persiljalla.


Kurkku
on ehkä parhainta ihan sellaisenaan, mutta sitäkin voi lähteä muokkaamaan, esimerkiksi…

…mehujääksi. Näissä kurkkuisissa (hmm, lieko tuo edes sana…), todella virkistävissä ja nesteyttävissä mehujäissä maistuu myös chili. Sekoita tehosekoittimessa paloiteltu kurkku (kuoret ja siemenet poissa) ja maun mukaan chilimaustetta, sokeria ja limen mehua. Siivilöi vielä valmis neste, ennen kuin kaadat sen pakastettaviin astioihin. Upota astioihin muutamia pieniä kurkun paloja, lisää tikut ja jäädytä. Ei ehkä silmänruokaa, mutta kohtuulisen virkistävää silti.

…juomana. Kurkku toimii myös kurkusta alas kaadettuna. Valmista drinkki vodkasta ja puolet vähemmästä määrästä triple seciä. Laita sheikkeriin myös jäitä, limenmehua, yrttejä ja kurkkua. Sekoita, kaada lasiin ja koristele kurkkuviipaleilla.


Mansikka
on kesäinen herkku, joka on ihan parasta jäätelön tai kermavaahdon kanssa. Siitä huolimatta, kannattaa kokeilla sitä myös…

…voissa. Kyllä! Kuulostaa hurjalta, mutta saatat yllättyä. Tee mansikkavoi, kuten mikä tahansa makuvoi, eli muusaa mansikat (lisää hippasen verran sokeria, jos haluat voin olevan makeaa) ja sekoita pehmentyneen voin kanssa, kunnes ne ovat yhdistyneet ja väri on kauniin vaaleapunainen. Laita astiaan tai kääri voipaperiin tms. ja pakasta. Mansikkavoi toimii hyvin oikeastaan minkä vain kanssa, paahtoleivän päällä, keksin kanssa…

…karkinkorvikkeena. Mansikoista (kuten myös mistä tahansa marjasta) voi tehdä mahtavia herkkupaloja, joita voi napsia karkin sijaan. Laita pannulle marjat ja suurin piirtein saman verran mehua. Sitruunamehu tekee herkkupaloista tietysti hippasen kirpakoita, kun taas appelsiinimehu makeampia. Valitse toinen. Paista marjoja mehussa pienellä lämmöllä, kunnes ne ovat pehmentyneet. Kun marjat ovat pehmenneet, kaada seos tehosekoittimeen. Lisää hunajaa maun mukaan. Sulata annokseesi sopiva määrä liivatetta tilkkaan kuumaa mehua ja kaada sekaan. Kaada astiaan ja laita jääkaappiin hyytymään. Leikkaa hyytynyt marjaherkku pieniksi paloiksi ja pakasta. Niitä on ihana napsia kylminä, hiukan sulaneina!


Peruna
on pyöreä, peruna on soikea… Ja niin edelleen. Se on myös hyvää…

…keittona. Valmistat keiton helposti soseuttamalla keitetyt perunat, pannulla voissa ja öljyssä pehmennetyt sipulit ja valkosipulit ja sopivan määrän kuohukermaa ja / tai smetanaa. Jos kaipaat tekstuuria, voit lisätä päälle krutonkeja.

…suklaakakkuna! Kuulostaa ehkä oudolta, mutta kakku oli hyvää. Kakku tehdään helpoimman kautta: Sekoita monitoimikoneessa 1,5 dl perunamuusia, 1,5 dl sokeria, 3,5 dl jauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 110 g taloussuklaata, sama määrä pehmeää voita, vanilja-aromia, 2 munaa ja 1,5 dl kuohukermaa. Paista 175 asteessa noin tunti.


Tuliko uusia (ja kokeiltavia!) ideoita?

Saatat pitää myös

2 kommenttia

  1. Kiitos vinkeistä. Avokado kuuluu jääkaappimme vakiovarusteisiin. 🙂 Usein tulee heitettyä smoothien joukkoon, mutta vinkeilläsi saan monipuolistettua käyttöä.

    1. Kiva jos tuli uusia vaihtoehtoja! Tuo munakasjuttu oli niin hauska idea, että se oli pakko testata ja jakaa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *