Poronkäristys

Tämä perinteinen ja herkullinen suomalainen ruoka sopii niiiiin hyvin syksyyn! Poronkäristys valmistetaan kuullottamalla kaksi silputtua sipulia ja paketillisen paloiteltua pekonia voin ja öljyn seoksessa. Sen jälkeen lisäsin noin 500 g vuoluohueksi suikaloitua poronlihaa (pakaste) ja annoin lihan sulaa pataan, käännellen välillä. Lisäsin jo tässä vaiheessa hiukan suolaa ja mustapippuria. Kun liha oli ruskistunut, sekoitin hiukan jauhoja sekaan suurusteeksi. Sen jälkeen kaadoin 2 dl (vaaleaa) olutta sekaan ja noin 2,5 dl vettä sekä lihaliemikuution. Laitoin padan kannen päälle ja siirsin poronkäristyksen 175 asteiseen uuniin noin tunniksi.

Poronkäristys ja perunamuusi kuuluvat yhteen, samoin ruisleipä. Monet myös haluavat ehdottomasti tarjota porokäristyksen puolukkahillon kanssa. Ihan parasta herkkua koleisiin syyspäiviin!

Onko poronkäristys sinun herkkuasi?

Saatat pitää myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *